Meral Akşener, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da kürsüyü vatandaşa bıraktı. Akşener, Serhan isimli üniversite mezunu işsiz bir gence kürsüyü bırakırken, "Biz onların vekili olduğumuz için milletimiz üstte ben aşağıdayım dolayısıyla 2 basamak aşağı iniyorum." dedi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Bildiğimiz ama yaşayan birinin ağzından duyduğumuz bu sözler hepimizi ciğerinden vurdu be oğlum. Serhan çok doğru bir soru sordu. Suçlu ben miyim yoksa 2020 Türkiyesi mi? 

Eserinle övünüyor musun sayın Erdoğan? Gençlerimize sus otur yerine demeyeceğiz. Kürsü senin konuş Serhan diyeceğiz. Serhan bizim partilimiz, üyemiz değil ama Serhan bu ülkenin üniversiteli işsizlerinden biridir.

Eğer iktidar partisi çağırsaydı grup toplantısında Serhan yine aynı şeyleri söylerdi. Biz biliyoruz ki imkan verildiğinde gençlerimiz bu memleketi uçurur. Yeter ki gençlerimize bu imkan verilsin. Ülkeyi akla ve bilme inanmayan, tarihten bir feyiz almayan bir iktidar yönetiyor.

Sayın Erdoğan geçen gün Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisine sokmaya hiç olmadığımız kadar yakınız dedi. Türkiye yüzde 100 büyüse bile ilk 10 ekonomisine giremiyor hatta ilk 20’den düşme ihtimali var. Yanı ağam bizle eğleniy. Milletimizle dalga geçer gibi işsizlik nerede diyorlar işte işsizlik burada."

"ERDOĞAN'IN O SÖZÜNÜN SONUÇLARINI YAŞIYORUZ"

"Vatandaşım aylarca iş aramış bulamamış, sonra resmi makamlardan iş aramaktan vazgeçmiş. Artık o vatandaşım işsiz değil. Yanlış adımlarla atılan adımların sonucu da yanlış olur.

Temenni ile ülke yönetme devri bitti. Akraba ile eş ile doldurdukları TÜİK ne derse desin genç işsizlik Türkiye’nin en büyük sorunlarında biridir. Yüzde 25’lik işsizlik artık kaybedeceğimiz vaktimiz olmadığını gösteriyor.

Güney Doğu ve Doğu Anadolu’da genç işsizlik vahim durumda. Sayın Erdoğan’ın her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok sözünün sonuçlarını yaşıyoruz."

Editör: TE Bilişim