Orhan Kılıçoğlu, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

SN. MERAL AKŞENER'E SEÇMENİNDEN SORU!

Bilindiği şekilde İYİ PARTİ'de "İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" adı altında bir faaliyet söz konusudur.

Meral Akşener'in "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" sözünün hiçbir samimi geçerliliği ve haklı bir yönü yoktur. "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" sözü sanki Başkanlık Sistemini ve Erdoğan'ın Başkanlığını kabul etmeyen büyük bir kitleyi Başkanlık sistemine ve Erdoğan'a razı etmek gibi bir senaryodan ibâret.

SN. AKŞENER! Bu hevesinizden vazgeçin. Ne körüz, ne de sandığınız şekilde aptalız. O kadar uyanıksiniz ki, ama yutmuyoruz bunu bilesiniz. Bak, Sn. Durmuş Yılmaz size bu konuda üç soru sordu ve siz hâlen daha dut yemiş bülbül gibi suskunsunuz. Durmuş Yılmaz'ın üç sorusu; 1- İlk turda seçilemeyeceği kesin olan Erdoğan, "haydi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiyoruz" derse ne yapacağız? 2- Tamam deyip onun liderliğinde oluşacak bir masaya oturacak mıyız? 3- Yoksa, arkadaş sen önce bir şeçime gir, millet sana bir hesap sorsun, sonrasında görüşürüz mü diyeceğiz? SN. AKŞENER! Güçlendirilmiş Parlamento senaryonuzla Erdoğan yerinde kalacak, yâni Başkanlık Sistemi devam edecek öyle mi? Ne tezgâh be? Saraya karşı olan kadroyu, elinizi rahatlatmak için mi partiden uzaklaştırdınız? Parlamentonun güçlenip itibar kazanmasının tek şartı, Başkanlık Sisteminin kaldırılmasıdır. Hem Başkanlik Sistemi, Hem de güçlendirilmiş parlamenter sistem... Bu iddiaya kargalar bile güler kih kih kih... Çok uyanık ve açıkgözlüsünüz lâkin şunu hatırlatmak isteriz ki; Atalarımızın dediği gibi, en büyük açıkgözlülük, dürüstlük ve açık sözlülüktür!

28 Aralık 2020

ORHAN KILIÇOĞLU

Editör: TE Bilişim