Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İYİ Parti’nin 3. Kuruluş yıldönümü etkinliğine hepiniz hoş geldiniz. Büyük Türk milleti, bugün İYİ’ler 3 yaşında. Bugün büyük bir demokrasi mücadelesine, şanlı bayrağımızla çıktığımız kutlu bir serüvenin, memleket davasını imanla yürüttüğümüz dikenli yolun en kıymetli duraklarından birindeyiz.''

"YAPILAMAZ DENİLENİ YAPTIK MİLLETİMİZE YENİDEN UMUT OLDUK"

Bugün 25 Ekim 2020. Bundan tam 3 yıl önce Ankara’da sizlerle birlikte tek yürek olup hep beraber, tüm Türkiye’ye seslendik. El ele omuz omuza verip dedik ki; “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Çünkü artık biz varız, artık İYİ Parti var. Öyle de oldu. Yapılamaz denileni yaptık. Milletimize yeniden umut olduk. Çünkü yolumuz adalet yoludur. Çünkü yolumuz hak yoludur, hakikat yoludur. Kuramazlar dediklerinde, dedik ki; “Kuracağız.”

Hamdolsun yaşatacağız, şart olsun yaşatacağız. Yaşattık mı yaşattık. Dedik ki aziz milletimizin teveccühü ile milletimizin sesi olacağız. Olduk mu olduk. Bugün Türkiye'nin dört bir yanında dinlemedik dert, çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan cesur insanlarla dolu. Bugün İYİ Parti’nin güneşi Türkiye'nin her köşesinde tüm gücüyle parlıyor.

"YARIN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYABİLİRLER"

"Bunu hep birlikte başardık. Allah her birinizden ayrı ayrı razı olsun. Değerli misafirlerimiz, aziz milletimiz. Siyasette her dakika her saniye sürprizlere gebedir. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in dediği gibi siyasette yirmi dört saat uzun bir süredir. Dolayısı ile herkesin bu gerçeği bilerek hareket etmesinde fayda var.

Yarın büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilirler. Siyaset tarihi gücü ve iktidarı sonsuz zanneden neden hüzünlü hikâyeleri ile doludur. Siyaset tarihi aynı zamanda bitti denilen anda yeniden yazılan başarı öyküleri ile doludur.

İYİ Parti'nin öyküsü de işte böyledir. Bizim öykümüz, adaletin demokrasinin sorumlu siyasetin öyküsüdür. Bizim öykümüz, ummadığın bir zaman, ummadığın bir yerlerden çıkıp gelen, siz cesurların öyküsüdür. Bizim öykümüz bir kutlu mücadelenin bir büyük başarının öyküsüdür."

"ATTIĞIMIZ HER ADIMDA ENGELLEMEK İSTEYENLER OLDU"

"Bizim öykümüz Büyük Türk milletinin öyküsüdür. Bu öykünün kahramanları, bu başarının mimarları sizler ve bize inanan aziz milletimizi, Allah hem sizlerden hem Aziz milletimizden razı olsun.

Değerli dava arkadaşlarım biz bu günlere kolay gelmedik. Attığımız her adımda engellemek isteyenler oldu. Sesimizi kısmaya yolumuzu kesmeye çalışanlar oldu; iftira atanlar, yalancılar oldu.

Ama kimsenin şüphesi olmasın, Allah'ın izniyle hiçbiri bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Çünkü bu kutlu yola, koltuk sahibi olmak için çıkmadık. Biz bu yola zengin olmak için çıkmadık. Biz bu yola kendimiz için çıkmadık. Biz bu yola milletimiz için çıktık. Biz bu yola Türkiye için çıktık. Aynı yolda ilk günkü azimle yürümeye devam ediyoruz. Onlar teker teker tarih olurken biz büyümeye devam ediyoruz. Varsın onlar kendilerini paralamaya devam etsin. Biz ileriye bakacağız. Varsın onlar dikkatimizi dağıtmaya çalışsınlar. Biz milletimizle buluşacağız. Biz milletimizin sesi olacağız. İYİ Parti doğruyu alkışlar, yanlışta sözünü esirgemez. Bunu yadırgayanlar olabilir. Bizim siyaset anlayışımız budur. Çünkü bizim siyasetimizin öznesi milletimizdir.

Çünkü bizim siyasetimiz, milletimiz bizi hangi göreve layık görürse o görevi layıkıyla yapmayı milletimize en iyi şekilde hizmet etmeyi emreder. O nedenle memleketi ilçe ilçe; köy köy geziyoruz. Milletimizin derdini dinliyor, o dertlere çözüm arıyoruz. Biz gezdikçe milletimizin İYİ Parti’ye gösterdiği ilgi her geçen gün artıyor. Görüyor ki, o kutlu gün geliyor. Çünkü millet bizi çağırıyor. Bu çağrı kutlu günün çağrısıdır. Biz o çağrıyı duyuyoruz. Bize göre Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur"

Editör: TE Bilişim