Başbuğ'un FETÖ kumpası ile tutuklanmasını hatırlatan Akşener, “İkinci bir hırpalanmanın Ak Parti’ye ve onun genel başkanına hiç faydası olmayacağını düşünüyorum, bir dost olarak söyleyeyim bunu” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Beypazarı İlçesinde esnaf ziyaretleri sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Darbe tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, “Her zaman darbelere karşı olan birisi olarak, ismimin darbe imalarıyla, yine ve yeniden ilişkilendirilmesinden ve bu şekilde gündeme getirilmesinden büyük rahatsızlık duyuyorum” sözlerini anımsatan Akşener şöyle konuştu:

"BAŞBUĞ ÖNCE FETÖ'CÜLER TARAFINDAN HAPSEDİLDİ"

“İlker Başbuğ konusu ilginç. Nereden baksanız bu çok enteresan bir iş. Sayın Başbuğ önce FETÖ'cüler tarafından hapsedildi. Bizzatihi Sayın Erdoğan o zaman sanıyorum başbakandı ve bunun yanlış olduğunu söylemişti. Biz ne anlamıştık o zaman? ‘FETÖ'cü hakim ve savcılara sözü geçmiyor başbakanın ' olarak anlamıştık. Bugün aradan zaman geçti bir duyuru ile Ak Parti'nin tüm teşkilatlarının Sayın Bağbuğ hakkında darbecilik üzerinden bir suç duyurusunda bulunmasını, 2 tane kap düşünün biri buydu biri bu… sonuçta ne oldu? FETÖ'cüler suçlu çıktı, ‘pardon' dendi. Bu tür ayrıştırıcı durumlarda FETÖ'cülere benzer yöntemlerin kullanılıyor olması veya böyle bir isnatla karşılaşacak olmasını doğru bulmadığımı ifade ederim. Bir de Sayın Başbuğ, ‘ben hayatım boyunca darbelere karşı oldum' bir de böyle bir beyan var. İkinci bir hırpalanmanın Ak Parti'ye ve onun genel başkanına hiç faydası olmayacağını düşünüyorum bir dost olarak söyleyeyim bunu.”

Editör: TE Bilişim