İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Albayrak'ın istifası ile ilgili medyaya eleştirilerde bulunurken, "İlk günden beri uyardık. 'Damadına her ay yeni paket açıklatma. Damadı paketle, Türkiye nefes alsın.' dedik." şeklinde konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin devlet ciddiyetinden yoksun yönetildiğini ifade eden Akşener, İzmir depreminden sonra iktidarın yeni sorumsuzluklarına şahit olduklarını belirtti.

Akşener, Berat Albayrak'ın istifasına da değinerek, Milletin hazinesinin bunca zamandır teslim edildiği, bu ciddiyetsizliğin, bu beceriksizliğin açtığı yaraların, süratle tamir edilmesi gerekiyor.

İlk günden beri uyardık. 'Damadına her ay yeni paket açıklatma. Damadı paketle, Türkiye nefes alsın.' dedik." şeklinde konuştu.

Albayrak'ın istifasına medyanın uzun süre yer vermemesine de değinen Akşener, "Tüm havuz medyasını, Sayın Albayrak’ın istifa sürecinde gösterdikleri üstün gazetecilik başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Biz medyanın saraya bağlı olduğunu biliyorduk ama, Bu gerçeği, milletin huzurunda, olabilecek en rezil şekilde itiraf etmelerini, doğrusu beklemiyorduk.

Türkiye’nin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmiş. Dünya basını, Avrupa basını, olanı biteni manşetten veriyor. Yabancı ekonomi kanalları, flaş haber olarak alt yazı geçiyor. Amerikan basını bile, başkanlık seçimini bırakıp, son dakika gelişmesi olarak Türkiye’ye bağlanıyor.

Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok." diyerek tepkisini ortaya koydu.

Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Aziz Milletim, değerli milletvekilleri, kıymetli basın mensupları;

Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Grup toplantımıza hoş geldiniz.

Dün; Tarih bilenlerin, kadir-kıymet bilenlerin, 82 yıllık hasretinin yıldönümüydü.

Büyük Türk Milleti, cennet vatanımızda, alnımızın değdiği toprağın her köşesini, milletine seccade yapan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal kahramanlarını, çok sevdi.

Kalpleri olup hissetmeyenler, Gözleri olup görmeyenler,

Kulakları olup işitmeyenler, anlamasa da, Türk Milleti, büyük kahramanına, sevgisinden, vefasından asla vazgeçmedi.

İşte o yüzden; O’nun aziz hatırası, her 10 Kasım’da, vatanın her köşesinden, saat 9’u 5 geçe yeniden doğuyor.

Gururla izliyoruz, minnetle anıyoruz. Mavi Gözlü Bozkurtumuzun ve silah arkadaşlarının ruhları şad, mekanları Cennet olsun.

Editör: TE Bilişim