Gazeteci Çınar Coşkunserçe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "

CUMHUR İTTİFAKINDA MERSİN ÇATLAĞI
Gazeteci olmanın bazı avantajları vardır. Hemen her yerden haberler gelir. Bunların, bazılarını gündemimize dahi almayız. Bazılarını ise ciddiye alır araştırırız. Araştırma sonucunda elde ettiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

MHP'nin aday göstermediği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı AKP aday gösterecek. AKP il teşkilatı, görüşmeler sonrasında böyle bir karar vermiş. Bu kararı da Ankara'ya göndermişler. Ankara onaylarsa, Burhanettin Kocamaz AKP'nin adayı olacak. Kazanma şansı da yüksek görünüyor. Bu gelişme ile zaten pamuk ipliğine bağlı olan AKP-MHP işbirliğinin sona ereceği de ileri sürülüyor."

Öte yandan MHP 5 büyükşehir başkan adayını açıklarken, Mersin'de mevcut başkan Burhanettin Kocamaz'ı aday göstermedi. Kocamaz’ın “İYİ Parti’ye geçebileceği, MHP’nin de bu yüzden adının üzerine çizgi attığı” konuşulurken, İYİ Parti’nin ise Mersin Belediye Başkanlığı için “Kocamaz’ı aday göstermek istediği” belirtilmişti.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, mevcutta MHP’nin elinde bulundurduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde MHP, mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yerine mevcut Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı aday olarak göstermişti. Kulislerde, uzun süredir, mevcut Belediye Başkanı Kocamaz’ın “İYİ Parti’ye geçebileceği, MHP’nin de bu yüzden adının üzerine çizgi attığı” konuşulurken, İYİ Parti’nin ise Mersin Belediye Başkanlığı için “Kocamaz’ı aday göstermek istediği” belirtiliyor.

AKŞENER TEMAS KURDU

Genel Başkan Meral Akşener’in de uzun süredir Kocamaz’ı partisinden aday göstermek için “Kocamaz ile temas kurduğu” ifade edilirken, Kocamaz’ın Mersin’de “yeniden seçimi kazanmasına İYİ Parti, kesin gözüyle bakıyor.”

GOL YİYEN AKŞENER'İN İYİ PARTİSİ

Eğer Ak Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı aday gösteririse, Manisa'da olduğu gibi yine gol yiyen Akşener'in İYİ partisi oldu.

Editör: TE Bilişim