Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise adayın, eski bakan Ayfer Yılmaz olduğunu duyurdu.

İYİ Parti lideri Akşener, Mersin'de yeni bir isimle seçime gireceklerini belirterek, ismi gün içinde duyaracaklarını söyledi.

Mersin'de yarıştan kopmadıklarını vurgulayan Akşener, "Size bir süprizimiz olacak. Adayımız var, kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim" dedi.

İYİ Parti'den Mersin adaylığı YSK tarafından reddedilen Burhanettin Kocamaz ise "İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz olacak, kendisini destekliyorum" açıklamasında bulundu.

Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından da reddedilmesi üzerine İYİ Parti yedek planını yürürlüğe koydu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin'de yeni bir adayla seçime gireceklerini belirterek, "Size bir süprizimiz olacak. Adayımız var, kazanacak bir aday. Yeni bir isim ama bildiğiniz bir isim. Demokratik Parti'den (DP)'den olacak. Herkesin tanıdığı bildiği sevdiği bir isim olacak" dedi. Kocamaz ise adayın, eski bakan Ayfer Yılmaz olduğunu duyurdu.

Mersin'de Kanal33'te açıklamalarda bulunan Kocamaz, YSK'nin DP'den adaylığını reddetmesini 'siyasi bir karar' olarak nitelendirdi. Kocamaz "Mersin'de seçime gölge düşmüştür. Demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir" dedi.

KOCAMAZ: AYFER YILMAZ BU İŞİ SAHİPLENDİ

Kendi adaylığının imkânı kalmadığını anlatan Kocamaz, "Ama bu memlekette demokrasiye sahip çıkacak ülkeyi bugün yaşanan Mersin odağındaki bu kumpasların önüne geçerek bu badireyi atlatacak elbette yiğit cesur memleket sevdalıları vardır. Demokrasi sevdalıları vardır. Türkiye'nin çok yakından tanıdığı değerli bir devlet adamı, bu ülkeye hizmeti geçmiş, bu ülkede ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapmış sayın Ayfer Yılmaz bu işi sahiplenmiştir. Benim sizlerden ricam şu andan itibaren boş durmak yok. Her yere koşacağız. Her yere ulaşacağız. Her noktada halkımızla buluşacağız ve bu demokrasi ayıbını inşallah temizleyeceğiz" açıklamasında bulundu.

İSTİFA ETTİĞ İDDİA EDİLMİŞTİ

24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı da olmayan eski bakan Yılmaz, İYİ Parti Genel Merkezi'ne verdiği dilekçeyle istifa etti iddia edilmiş hatta ortaya bir dilekçe çıkmıştı..

Yılmaz, partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini bildiren dilekçeyi İYİ Parti genel merkezine sunduğu iddia edilmişti.

"Değerli Genel Başkanı, Kurucu üye olarak tarafınızdan davet edildiğim İYİ Parti'deki Genel İdare Kurulu üyeliğinden ve sürdürmekte olduğum Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Gereğini saygıyla arz ederim. Ayfer YILMAZ 13.07.2018- Ankara"

Editör: TE Bilişim