Büyükataman, “'DEAŞ’ı bahane ederek PKK/YPG’yi silahlarla donatan ABD, Afganistan’a yığdığı silahların işe yaramadığını görmemişe benziyor. ABD, karşısındakinin Taliban değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk milleti olduğunu anlamalıdır. ABD, Başkan değil kafayı değiştirmelidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın açıklamaları şu şekilde;

''Türkiye; Suriye’nin istikrarına katkıda bulunmak, Suriye’deki terör yuvalarını bertaraf etmek ve Türkiye’ye yönelen terör tehditlerine son vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlayan ve 5 Mart 2020 tarihinde son bulan 5 başarılı askerî operasyon gerçekleştirmiştir.

Bu operasyonlar neticesinde DEAŞ ve PKK/YPG’ye ağır darbeler vurulurken sivillerin can güvenliğine dair bir şaibe dahi söz konusu olmamıştır. Aksine terörden arındırılan bölgeler huzura kavuşmuş, yeni göçler önlendiği gibi Suriyelilerin ülkelerine dönmesi mümkün kılınmıştır.

ABD’nin, Avrupa’nın ve içimizdeki sözde demokrasi havarilerinin Türkiye’nin haklı ve meşru müdahalelerine itirazlarını kalkan yapıp, DEAŞ'ı bahane ederek Suriye’de korsan bir terör devlet hayali kuranlar, Türk devletinin kararlı tutumu sayesinde hüsrana uğramıştır.

ABD’de yönetimi Trump’tan devralan Biden’ın Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği askerî operasyonların DEAŞ’la mücadeleye zarar verdiği iddiasını, siz “Suriye’de terör devleti kurmamızı Türkiye’nin askerî varlığı engelliyor.” olarak okuyabilirsiniz.

DEAŞ’ı bahane ederek PKK/YPG’yi silahlarla donatan ABD, Afganistan’a yığdığı silahların işe yaramadığını görmemişe benziyor. ABD, karşısındakinin Taliban değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve büyük Türk milleti olduğunu anlamalıdır. ABD,Başkan değil kafayı değiştirmelidir.''

Editör: TE Bilişim