Taş, seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu Piyalepaşa ve Fetihtepe mahallelerini gezdi. Taş’ın seçim ziyaretlerinde en çok dile getirilen sorun kentsel dönüşüm oldu. Esnaf ve yurttaşın taleplerini dinleyen Taş, kentsel dönüşüm sorununu çözeceklerini, bununla ilgili kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Taş, “Meslek odalar ve demokratik kitle örgütleriyle planlarımızı hazırladık. Yurttaşların söz sahibi olduğu hakkı olanların şartsız tapularını alacakları bir programa sahibiz. AKP’li belediyenin burada sadece zenginlere rant alanı açtığını halkı canından bezdirdi” ifadelerini kullandı.

Taş’a bir vatandaş, “MHP delegesiyim ancak bu yönetimin artık gitmesini istiyorum. Oyumu size vereceğim” dedi.

"Beyoğlu’nda LGBTİ meclisleri kuracaklarmış"

 Alper Taş, Artı TV’de Avukat Veysel Ok’un sunduğu “İnsan Hakları Ajandası” programına katıldı.

Taş, kendisine gelen bir soru üzerine Beyoğlu’nda LGBTİ meclisleri kuracaklarını söyledi:

“Biz bu ayrımcılığı ortadan kaldıracağız. Gökkuşağı gibi bir Beyoğlu… Ve LGBTİ’ler de bu gökkuşağının önemli bir parçası. Zaten simgeleri de gökkuşağı.

Sonuç itibariyle onların sorunlarını bizzat kendi meclisleri ile çözmek… Bir meclis olacak ve biz o meclisle çalışacağız. Her düzeyde yaşadıkları ayrımcılığı ortadan kaldırma konusunda yerel yönetimin yetkileri ve o yetkilerin sınırlarını da aşarak dayanışma içerisinde olacağız.”

Editör: TE Bilişim