Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, koronavirüs salgını devam ederken Meclis’in kapalı tutulmasına ilişkin tartışmalarını kaleme aldı.

Sarıkaya, Meclis'in kapatılmasıyla ilgili görüştüğü MHP'li yöneticinin "Muhalefetin Meclis’in yetkisiz hale getirildiğini ileri sürdüğü bir dönemde bu onların eline koz vermektir" dediğini yazdı.

Sarıkaya, “Aç-kapa siyasetine, online bayramlaşma” başlıklı yazısında MHP’li vekillerin de Meclis’in kapatılmasını eleştirdiğini kaydetti.

Sarıkaya'nın yazısından ilgili kısım şu şekilde:

“Garibinize gidebilir ama TBMM, dün olduğu gibi bugün de ‘aç-kapa’ yapacak…

TBMM Başkanvekili Celal Adan nasıl ki dün kürsüye oturup, sağına soluna baktıktan sonra ‘Başkanlık Divanı oluşmamıştır’ tespitini yaptıysa…

Ardından ‘Yarın (bugün) saat 14.00’te toplanmak üzere birleşime ara veriyorum’ dediyse, bugün de ‘27 Mayıs Çarşamba günü toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum’ diyecek…

Bütün bunlara neden, Meclis’teki partilerin 2 Haziran’a kadar ara verme kararı… Bir diğer anlatımla TBMM’nin İçtüzüğü’nün hile ile etrafından dolanılması… Çünkü TBMM İçtüzüğü’nün ‘Ara Verme’ başlığını taşıyan 6’ncı maddesi şu hükmü taşıyor:

‘Ara verme, TBMM’nin 15 günü geçmemek üzere çalışmalarını ertelemesidir…’

Özetle Meclis 15 gün önce ara verme kararı aldığı için, İçtüzük gereği dün toplanması zorunluydu. Eğer 15 günden fazla süre ara verecekse de tatil kararı almalıydı. Tatil halindeyken toplamanın prosedürü uzun olduğu ve bir yasama döneminde verilecek tatil sayısı da belli olduğu için ‘ara vermeyi’ tercih etti.”

Editör: TE Bilişim