Bahçeli’den Afganistan açıklamasında, "Taliban ile görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalı!" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Türk askerininin Kabil’de kalması gerektiğini ve Taliban’la görüşmek dahil her şeçeneğin düşülmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli, "Türkiye'nin diplomatik misyonunu Afganistan'dan çekmesi için hiçbir mecburi ve mücbir sebep görülmemektedir" dedi.

Yazılı olarak yaptığı açıklamada,  "Afganistan'ın bugünkü alacakaranlık tablosunun yegane müsebbibi, bu ülkenin özgürlük ve demokrasi getirme iddiasıyla toplumsal denge ve değerleriyle oynayan emperyalist ülkeler olmuştur" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Afganistan’daki yeni yönetimle düzensiz göçün önlenmesi hususunda muhakkak surette anlaşma, temas ve fikir birliği temin edilmesi şarttır. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır."

Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde:

"Dünya coğrafyasının kilit ve stratejik noktalarından birisi olan Afganistan gittikçe karmaşıklaşan, günbegün çatallaşan belirsiz ve kaotik bir ortamın içine sürüklenmiştir. 2001 yılında ABD işgaliyle fitili tutuşturulan yıkım süreci etaplar halinde genişleyip derinleşerek nihayetinde çok tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

Taliban’la mücadele propagandasıyla 20 yıldır Afganistan’da bulunan ABD, tıpkı 1975 Vietnam Saygon tahliyesini andıran görüntülerle diplomatik misyonunu ve diğer unsurlarını bu ülkeden çekmiştir."

Editör: TE Bilişim