Tokat Erbaa'da MHP'li Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, CHP ilçe teşkilatı ile birlikte Yeşil Erbaa Çevre Platformu'nun madene karşı bildiri dağıtımına katıldı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde Gümüşlük Mevkii Bakır madeni sahasında yapılan altın arama sondaj çalışmalarına karşı pazarda bildiri dağıtıldı.

Bildiri dağıtımına MHP'li belediye başkanı Ertuğrul Karagöl de katıldı.

İçinde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu Yeşil Erbaa Çevre Platformu'nun broşür dağıtımına Yeşil Erbaa Çevre Platformu Başkanı Dr. Saffet Akkaya, Bilim Masası Koordinatörü Melike Tepecik, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Tanoba Belediye Başkanı Vural Özdemir, CHP Erbaa İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu, MHP Erbaa İlçe Başkanı Abdullah Uslu, Esnaf Odası Başkanı Eray Koral, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Grup, semt pazarındaki esnafı ve yurttaşları ziyaret ederek, Sakarat ve Boğalı yaylalarında açılması planlanan siyanürlü altın madeninin bölgede yaşayan insanlar ve tüm canlılar üzerindeki olası olumsuz etkilerini anlattı.

Editör: TE Bilişim