MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık rekoltesi açıklamasına dün sert tepki göstermiş ve “Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” şeklinde konuşmuştu.

Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt sosyal medaya hesabından şu paylaşımı yaptı."Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağırda olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır." 

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, Enginyurt'un ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine ilişkin, şu bilgileri aktardı:

"MHP'den bir disiplin kararı geldi. Cemal Enginyurt kesin ihraç istemiyle disipline sevkedildi. Hukuki süreçten bahsedecek olursak Enginyurt'un savunması alınacak ve muhtemelen de ihracı gibi bir durum söz konusu olabilir. Disiplin Kurulu karar verecek buna. Neden ve gerekçe olarak da Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan bir açıklama geldi. Açıklamasında 'Basında yer alan açıklamaları nedeniyle...' şeklinde bir bilgi verildi.

Cemal Enginyurt'un katıldığı bazı televizyon programlarında verdiği demeçlerde parti görüşlerinin dışına çıktığıma yönelik parti kurmaylarından bazı bilgiler geliyor. Hali hazırda MHP'nin 49 vekili bulunuyor. Enginyurt'un ihracı durumunda bu sayı 48'e düşecek."

NELER DEMİŞTİ?

Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık rekoltesi açıklamasına dün sert tepki göstermişti. Enginyurt Pakdemirli'nin rekolteyi beklenenden yüksek açıkladığını savunmuş ve "Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir" demişti.

Cemal Enginyurt son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AK Parti'yi eleştirmişti. Enginyurt, “Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?” ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt geçtiğimiz günlerde de Ordu’da ortaya çıkan büst skandalının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'i eleştirmiş “Cumhur İttifakı zarar görmesin diye sustum. Hilmi bey! Sen konuş” ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yerleştirdiği Ertuğrul Gazi büstünün TRT 1’de yayınlanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinin oyuncusu Engin Altan Düzyatan olduğu belirlenmişti.

Ayrıca MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" sözleriyle gündeme gelmişti. 

Editör: TE Bilişim