MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Cumhur İttifakı'nın varlığı ve devamını zedeleyici beyan ve açıklamaları" nedeniyle parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle MHP Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

"ERHAN USTA KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ"

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, "Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edildi" açıklamasında bulundu.

Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın imzalı açıklamada, Samsun İl Başkanı Taner Tekin görevden alınırken Usta'nın, Merkez Disiplin Kurulu'na sevki konusunda çalışmalara başlandığı belirtilmişti. 

MHP'nin bu hamlesinin ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da açığa alınmıştı.

"ÇEKMEYE GELMEZ BOYNUM" AÇIKLAMASINDA BULUNMUŞTU

Disiplin kararının ardından açıklamalarda bulunan Usta, "Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım" dedi. Usta açıklamalarının devamında, "Samsun’da ittifakı dinamitleyen, “AK Parti olarak, ittifaka ihtiyacı olan bir il değiliz” diyen değil midir? Kimse MHP’yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir! Milliyetçi-Ülkücü Hareketi, kimseye ezdirecek değiliz! Samsun’da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum!" ifadelerini kullanmıştı. 

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Usta, MHP yönetiminde, sadece manşetlere bakıp, hüküm veren isimlerin olduğunu iddia etti.

MHP  Samsun Milletvekili Erhan Usta, Best FM'de Ufuk Karcı'nın sorularını cevaplandırdı. Usta, disipline sevk edilmesi süreciyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Usta, MHP yönetiminde, sadece manşetlere bakıp, hüküm veren isimlerin olduğunu iddia etti.

Öte yandan Usta'nın disipline kesin ihraç talebiyle gönderildiği açıklandı.

Usta şunları söyledi:

"Ben, AK Parti İl Başkanın açıklamasından sonra, üç gün bekledim. Düzeltme yapılır diye. Ancak, bizim telefonlarımız susmadı. Sosyal medyadan sürekli sitemli mesajlar geldi. 'Partimiz hakkında böyle konuşulmasına nasıl sessiz kalınır' şeklinde. Netice de ben de ayın 1'inde bir açıklama yaptım. Ve dedim ki, kim ilçesinde daha güçlü ise O'nun adayı desteklenmeli. MHP'nin kesinlikle alabileceği ve güçlü olduğu ilçeler var. Buraların ittifak ruhu içinde MHP'ye bırakılması gerekir. Bu samimiyetin de gerekliliğidir.' dedim. Ancak, basın bunu sanki bütün bir ülke için söylenmiş gibi çarpıttı. Malesef MHP yönetiminde, sadece manşetlere bakıp, hüküm veren isimler var. Görüşme gereği bile duymayıp, yalnızca teblikat da bulundu. Halbuki ben, İttifakın korunması için açıklamada bulundum"

BEN MHP'LİYİM, BAŞKA BİR PARTİDE SİYASET YAPMAM

Erhan Usta, uzun yıllar bürokratlık yaptığını hatırlatırken, şunları söyledi:

"Siyasi baskıya hiç boyun eğmedim. Ne doğru ise onu söyleyip, yaptım. Elbette daha önce EYT gibi birçok konuda partimden ayrı düşündüm. Gelinen sonuç, bunların hepsinin toplamı olabilir. Ama hem ekonomi hem de sosyal beklentiyi dile getirmek görevimiz. Ancak şunu söyleyeyim; partimden ihraç edilecek olsam bile, başka bir partide yer almam. Ben, MHP'den başka bir partide siyaset yapmam."

KESİN İHRAÇ TALİBİ İLE DİSİPLİN KURULUNDA

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk yaptığı açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta; tedbirli olarak ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edildi" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim