Meclis'e sunulan İYİ Parti tarafından Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) önergesine önce "evet" ardından "hayır" oyu veren Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) OrduMilletvekili Cemal Enginyurt, bu konuda parti olarak bir yanlıştan döndüklerini ifade etti. MHP'li Enginyurt, EYT oylamasında sosyal paylaşım sitesi Twitter hesbaı üzerinden "AKP red oyu veriyor" diye hükümeti eleştirmişti.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, EYT önergesine neden "evet" oyu vermedikleri ile ilgili "Araştırma önergesini önce kabul ettik sonra reddettik. Niye reddettik? Baktık ki araştırma önergesinin ardından komisyon kurulması gerekiyor. Komisyon kurmaya kalksak Kasım-Aralık ayında bütçe var, komisyon kurulamayacak. Ocak ayından sonra Mart ayına kadar seçim var, komisyon kurulamayacak. Nisan ayında komisyon kursak bile komisyon 3 ay çalışacak Temmuz ayını bulacak. 1 Temmuz'da ise Meclis tatile giriyor, 1 Ekim'de açılıyor. Yani bir yıl araştırma komisyonu kurulması için konu bir yıl oyalanacaktı" açıklamasında bulundu.

"MHP olarak Meclise kanun teklifini sunduk, konunun takipçisiyiz" diyen MHP milletvekili Enginyurt, "Diyorlar ki, Mecliste CHP, HDP, İP, MHP bir olursa kanun geçer. Doğru bu 4 parti ortak olursa Meclis'ten kanun geçiyor. Ama kanunun geçmesi için kanunun önce Meclis'e gelmesi lazım. Kanunun Meclis'e gelmesi için konunun önce komisyonda görüşülmesi gerekiyor. İlgili komisyonda 13 AK Parti, 13'te diğer partilerin üyesi var. Oylama olduğunda 13'e 13 olursa Başkanın oyu 2 oy sayılıyor. Başkan AK Partili olduğuna göre 14'e 13 oluyor ve kanun meclise gelmiyor. Demek ki kanunun meclise gelmesi için bu kanunun komisyondan geçmesi lazım. Komisyondan ise ancak AK Parti ile anlaşarak, ikna edilerek geçirilebilir." dedi.

Editör: TE Bilişim