MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar yaptığı yazılı açıklama ile il başkanlığından ayrıldığını duyurarak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu istifadan haberi olduğunu ve izin verdiğini açıkladı.

Avşar, Ülkücü davanın, Devlet Bahçeli’nin ve teşkilatın yanında olduğunu belirterek, son nefesine kadar bu davaya ve Devlet Bahçeli’ye sadık kalacağını söyledi.

Devlet Bahçeli’ye sonsuz teşekkürlerini aktaran Avşar, Genel Başkan Yardımcılarına ve parti yöneticilerine, ilçe başkanlarına ve Malatyalı Ülkücülere teşekkür etti.

MHP’de istifalar

Tavas

MHP Tavas İlçe Başkanı Ahmet Talancıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ocak ayı içerisinde istifa etmişleri.

Talancıoğlu parti binasında yaptığı açıklamada ‘lüzumlu haller’den dolayı istifa ettiğini belirmişti. İstifa dilekçesinde on bir ismin olduğunu vurgulayan MHP Tavas İlçe Başkanı Ahmet Talancıoğlu bütün yönetim kurulunun istifa ettiğini vurgulamıştı.

Kuşadası

MHP Kuşadası İlçe başkanı Mustafa Bayraktar’da istifa etmişti.

2015 yılından beri ilçe başkanı olan Mustafa Bayraktar sosyal meday hesabından yaptığı açıklama ile istifa etmişti.

Sumbas

Daha öncede Osmaniye’nin Sumbas ilçesi belediye başkanı istifa etmişti.

Sumbas Belediye başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu iki dönemdir bu görevi sürdürüyordu. Nuhoğlu ile birlikte üç meclis üyesi de istifa etmişti. Net bir açıklama yapmayan Belediye Başkanı, ‘Gördüğüm lüzum üzerine” ifadesini kullanmıştı.

Başka partiye geçmeyeceğini aktaran Belediye başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu bağımsız olarak Belediye Başkanlığına devam edeceğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim