MHP, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Serdar Sevimli'yi aday gösterdiğini açıkladı.

İYİ Parti için bu isimlerden en önemlisi ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı üzerindeki hesapları suya düştü.

Ülkücülerin ve MHP'nin Cengiz Ergün'ü aday göstermesi, Akşener'in  Manisa üzerindeki hesaplarına büyük darbe vururken, Ergün'ün MHP'den aday gösterilmeyeceği ve İYİ Parti'den aday olacağı kulislerde çokça konuşulmuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bu hamlesi, İYİ Parti üzerinde şok etkisi yarattı.

Manisa'da son iki dönemdir biri Manisa Belediyesi diğeri Manisa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere iki dönemdir MHP'den başkan seçilen Cengiz Ergün, adaylığının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından teşekkür yazısı paylaştı. 
"Bugün itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz tarafından şahsımın yeniden Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu resmi olarak açıklanmıştır. 

Öncelikle şahsıma olan güvenleri ve yeniden aday göstermeleri nedeniyle başta bilge liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’a, genel merkezimizin tüm değerli yöneticilerine, MHP il, ilçe teşkilatları ile Ülkü Ocakları il ve ilçe teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum.

Bizlere güvenen ve inanan kıymetli hemşehrilerimden 2009’dan bu yana aldığım güçle Manisa’ya hizmet etme sevdasıyla bugüne kadar aşkla ve şevkle hizmet verdik. Bundan sonra da ilk günkü heyecan ve şevkle Manisamıza en güzel hizmetleri vermek, Milliyetçi Hareket Partisi’nin örnek ve üretken belediyecilik anlayışını ortaya koyduğumuz ve koyacağımız güzel projelerle tüm yurtta göstermek için canla başla çalışmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum.

Bir kez daha Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli başta olmak üzere, tüm Manisalılara teşekkür ediyor; kamunun kaynaklarını gözümüz gibi koruyarak hizmet vermeye devam edeceğimizi vurgulamak istiyorum. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Teşekkürler Manisa" ifadelerini kullandı. 

2019 yerel seçimlerinde MHP Manisa belediye başkan adayı olarak açıklanan Cengiz Ergün kimdir? 

Cengiz Ergün, 1960 yılında Manisa’da doğdu ve zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir bölümünü Manisa’da geçirdi. Üniversite eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Bölümü’nde gerçekleştirdi. 1980 yılında mezun oldu ve iş hayatına atıldı.

1981 yılında eşi Şeyda Hanım ile evlendi. Hande ve Merve isimlerinde iki kız evlat sahibi oldu.

Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi’nde birçok konut inşa etti. Ticari hayatı boyunca hiçbir resmi kurum ihalesine girmedi.

1999-2000 futbol sezonun ikinci yarısında Manisaspor Kulübü Genel Kurulunda Başkan olarak seçildi. Başkan olarak yönetim kurulundaki diğer arkadaşlarıyla birlikte 2004-2005 futbol sezonunda tarihinde ilk defa Manisaspor’u Süper Lig’e taşıdı.

27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak Manisa halkının karşısına çıktı.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Manisa halkının teveccühü ile Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi.

Cengiz Ergün, 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde yeniden MHP’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Editör: TE Bilişim