MHP’nin Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, partisinin 23 Haziran seçimlerinde hukukçu MHP’lileri İstanbul’a çağırdıklarını ve hukukçulardan bir kamp kuracaklarını söyledi. Yıldız şunları söyledi;

“Kamuoyunun bildiği gibi İstanbul seçimleri yapıldı ama neticelenmesi çok uzun günler aldı. Neticede mahkeme kararıyla yani YSK Kararıyla mazbatının iptaline seçimlerin yenilenmesine karar verildi. Başından beri seçim gecesinden beri söylediğimiz şuydu bizim; Bu seçimlere kirli bir el sandığın içine girdi yolsuzluk yaptı, hile yaptı, hırsızlık yaptı dedik ve bunun delillerini tek tek dilekçelerimizle belirttik.

BELLİ Kİ YOLSUZLUKTAN SEÇİM İPTALİNE GİDİLDİ

Henüz gerekçeli karar yayınlanmadı ama kısa karardan da belli ki yolsuzluktan dolayı seçim iptal yoluna gidildi. Biz dün 80 ilimizdeki hukukçu arkadaşlarımıza haberler göndererek bi yapılan yolsuzlukların 23 Hazuran’da tekrar etmemesi için tedbir olarak hırsızlığa arsızlığa yolsuzluğa yol vermemek için İstanbul’daki hukukçu arkadaşlarımız zaten burada duruşmalarını ve avukatlıklarını yaptıkları müdafi ya da vekil oldukları davaya zarar gelmesin diye erkenden yani 35 gün önceden haber verdik 21 Haziran ile 27 Haziran arasında İstanbul’da bulunun dedik.

MİLLİ İRADEYE GERÇEKTEN KASTEDİLDİ

Çeşitli sandıklarda bu arkadaşlar görevlendirilecek ve itirazlardan sonra da seçim kesinleştikten sonra kendi ofislerine dönecekler. Bundaki amacımız şu milli iradeye gerçekten kastedildi. Son günlerdeki gelişmeleri de görüyoruz. terör örgütlerinin açıklamaları, emperyalist batının tutumu, ekonomik kuşatılmışlık… gerçekten ülkemizin etrafında bir ateş çemberi var. Bundan dolayı İstanbul seçimlerini sadece belediye başkanlığı seçimleri olareak görmüyoruz. Cumhuriyetçi Halk Partisi’nin adayı olarak gösterilen kişinin destekçileri sloganları sınır ötesinden Pensilvanya’dan batıdan şimdiden ayarlanmış, nerdeyse bu arkadaşın nasıl güleceği, ceketini nasıl çıkaracağı, hangi sloganın kullanılacağı bile önceden dizayn edilmiş.

POLİSTEN DAVACI OLUNUR MU?

İstanbul iline sadece belediye başkanı seçmiyoruz. Amaç belli başarırlarsa bu mümkün değil artık, ki hırsız suçüstü yakalandı yav kardeşim polisten davacı olur mu hırsız yakalandı diye, olan bu. İstanbul seçimlerinin önemi bizim için hayati derecededir. Beka meselesi ile eşit vaziyettedir çünkü. Amaç İstanbul’u Anadolu’dan koparmak istiyorlar. ‘Zulüm 1453 yılında başladı’ diyen sirtakiciler boş durmuyor.

1 MİLYON 700 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ

Binali Bey Cumhur ittifakı’nın adayı, elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. İstanbul seçimlerini kazanacağız. Bizim küskün seçmenimiz yok ama 1 milyon 700 bine yakın seçmen sandığa gitmemiş ve 380 bine yakın iptal oylar var. Oy kullanma basit olacak iptal oy meselis en aza ineceği kanaatindeyim. CHP ve bileşenleri azami oylar aldılar. İstanbul’da muhfazakar seçmenle sol partilere oy verenlerin oranı 70’e 30’du. Son yıllarda bu 60’a 40 olabilir. Binali Bey’in önünde hiçbir engel yok.”

Editör: TE Bilişim