Güneş’in yerine MHP Alim Uzundemir’i aday gösterdi. Ancak CHP’li bir isim Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen Uzundemir’in halen CHP üyesi olduğunu söylemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Cumhur İttifakı’nın iki ortağından Ortaca’da aday çıkartacak olan MHP’de Ortaca Belediye Başkan Adayı Alim Uzundemir oldu.

Pazartesi akşam saatlerinde yaşanan gelişmede, MHP Yönetimi ile Ortaca Belediye Başkan Adayı Recep Güneş’in Belediye Meclis Adayları listesinden kaynaklanan anlaşmazlık üzerine Recep Güneş, MHP Genel Merkezi tarafından adaylıktan alınmış YSK’ya da geçici olarak bir başka isim verilmişti. MHP Ortaca İlçe Yönetimi ile Ak Parti Ortaca İlçe Başkanlarının yaptığı görüşme sonucu, Ortaca Terzialiler Mahallesi Muhtarı Alim Uzundemir 31 Mart’ta yapılacak Belediye Başkanlığı’nda aday olarak belirlendi.

CHP ÜYESİ’Mİ?

Ancak Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen Alim Uzundemir’in halen CHP üyesi olduğu iddiası kafalarda soru işareti bıraktı.

CHP’nin Ortaca İlçe Seçim Bürosu açılışında konuşan eski Muğla Milletvekili Dr.Ali Arslan, MHP adayının halen CHP üyesi olduğunu belirtti.

Arslan konuşmasında, “Bu dönem kim seçilirse seçilsin CHP’li birisi başkan olacak. DSP adayı İsmail Can Varol uzun yıllar ilçe başkanlığımız yapmış bir isim. DP adayı Hasan Karaçelik 10 yıl başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. MHP’nin adayı Ali Uzundemir’in babası CHP’de yöneticilik yaptı ve kendisi de halen üye. CHP adayı Mehmet Sertkaya ise benden daha uzun süre 13 yıl ilçe başkanlığı yaptı” dedi.

Muğla Milletvekili Dr.Ali Arslan

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI

Bu arada Alim Uzundemir’in 31 Mart’ta listesinde yer alacak isimlerde belli oldu. Buna göre MHP ve Ak Parti’nin Belediye Meclis Üyesi adayları şu isimlerden oluştu;

Kontenjan:

Mustafa Kara (Esnaf)

Sebahi Yılmaz (Emekli)

Belediye Meclis Üyesi Adayları

(Sıralı Liste)

1- İsmail Milat (İş Adamı)

2- Yunus Erpek (Mimar)

3- Zeki Doğaç (Yönetici/Emekli)

4- Rıdvan Bulut (Mühendis)

5- Ahmet Orhan Esnaf)

6- Volkan Metin (Mimar)

7- Berna Erdem (Banka/Sigortacı)

8- Zafer Okur (Esnaf)

9- Hasan Hüseyin Özgür (Turizm)

10- Fatih Çetintürk (Mühendis)

11- Aylin Akkurt (Ev Hanımı)

12- Ali Küpeli (Özel Sektör)

13- Mehmet Ülker (Mühendis)

Editör: TE Bilişim