MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de AKP’nin adaylarını destekleyeceklerini duyurdu.

Cumhur İttifakı’nın süreceğini söyleyen Bahçeli, başka yerlerde de AKP’ye destek olabileceklerini duyurdu.

Bahçeli’nin bu sözlerinin ardından sosyal medyada tüzük tartışması başladı. MHP’nin AKP adaylarına destek vermesinin parti tüzüğüne göre ihraç sebebi olduğu ileri sürüldü.

TÜZÜKTE NE YAZIYOR?

MHP Tüzüğü'nün 7. bölümünde yer alan "Disiplin hükümleri" bölümünde, parti üyelerinin hangi durumlarda hangi yaptırımların uygulanacağı yazıyor.

Tüzükte yer alan ‘Kesin çıkarma cezasını gerektiren haller’ başlığı altında yer alan A bendinde “Milletvekilliği ve mahalli idare seçimlerinde diğer partilerin veya bağımsız adayların lehine çalışmak ve propagandalarını yapmak, açık veya gizli olarak parti ve adayların aleyhine çalışmak” ifadeleri yer alıyor.

MHP’nin, parti tüzüğünde yer alan bu ifadelere rağmen AKP ile ittifaka devam etmesi kafalarda soru işareti yarattı. Tüzüğe aykırı hareket eden Genel Başkan Devlet Bahçeli ve parti yönetimi hakkında disiplin soruşturması açılıp açılmayacağı ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim