Prof. Dr. Kamil Aydın, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak şaşırdığımız bir şey değil maalesef. CHP’de bu formatta bir sürü milletvekili var. Türkiye’nin aleyhine olacak bir çok meselede ön plana çıkar, ülkenin birliğine beraberliğine üniter yapısına halel getirecek söylemlerde bulunurlar. Atatürk’ün siyasi mirası olduğunu iddia edenler maalesef bu konuda dut yemiş bülbül gibi seslerini çıkarmazlar” dedi.

Prof. Dr. Kamil Aydın

Sezgin Tanrıkulu geçmişte de ‘hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Hrand’ız’ diye görüntü verdiğini hatırlatan MHP’li Aydın, “23 Nisan’ın 100 yılında bu tarihin önemini anlayamadan 24 Nisan’ı işaret etmek kurucu iradelerini inkâr etmektir. Gazi Mustafa Kemal Paşa 16 Mart 1923’te Adana konuşmasında bunu bir soykırım olarak anlatıyor mu? Tam tersini söylüyor. Bakınız ben Erzurum Milletvekilliyim aynı zamanda. 1860 ten beri İngilizlerin Fransızların Rusların kışkırtmaları ile asıl soykırımı ve zulmü Ermeniler yapmıştır. Abdülhamit’e suikasttan tutun Osmanlı Bankası baskını, Zeytun isyanı, Van, Adana, Diyarbakır Erzurum isyanları asıl soykırım denmesi gereken olaylar bunlardır. Sözde kendisi de Diyarbakırlı. Ben istiyorum ki Diyarbakır halkı bu adamla hesaplaşsın. Ne yapmaya çalışıyorsun sen kimden yanasın? Uluslararası mahkemelerin dahi söyleyemediği, söylemediği cümleleri söyleme cüretini gösteriyor” diye konuştu.

CHP’ KENDİNİ FORMATLAMALI

CHP fabrika ayarlarından uzaklaştığını ifade eden Aydın, “ CHP, Atatürk’ün ilke ve düşüncelerinden hızla uzaklaşmış bir yapıya ilerlemektedir. Bu hali ve söylemleri ile HDP ile paralellik arzetmektedir. Ben inanıyorum ki CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımız bu durumdan çok rahatsız. Çünkü şu anki CHP yönetiminin içine HDP kaçmış. Siyasi söylem olarak tam bir HDP formatına dönmüş bir partiden bahsediyoruz. Biz uluslararası toplantılarına gidiyoruz ve önce ülkem ve milletim demek zorundayız. Bu bölücü olmayan bütün siyasi partiler nezdinde böyleydi. Bu gibi uluslararası toplantılarda sürekli tacize ve suçlamalara maruz kalıyoruz. Toplantıda ‘hepimiz birimiz birimiz hepimiz’ mantığı ile hareket ediyoruz ve bu milletin bu devletin arkasında duruyoruz. Bu bağlamda CHP milletvekillerinden fireler görüyoruz. Ermeni milletvekillerinin bir takım mesnetsiz suçlamalarına sessiz kalınıyor. Kıbrıs Rum kesiminden yanda Yunanistan’dan gelen ağır ithamlara sessiz kalınıyor. Hatta zaman zaman onların eleştirilerinden daha ağır eleştiri yaptıklarını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim