MHP Konya Milletvekili Esin Kara kanun teklifini MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile birlikte hazırladı.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara yaptığı açıklamada, Dijital kimliklerin gerçek kişilere ait olacağını ve hukuka konu olan olaylarda kötü niyetli kişilerin gerçek verilerinin elde edilebilmesi için gerekli olduğunu söyledi. Kara bu bilgilere erişimin ise kanun tarafından yetki verilen kişiler tarafından kullanılabileceğini, başka hiç kimsenin erişim yetki olmayacağını ifade etti.

Kara, sosyal medya platformlarının kuralsız, sınırsız kullanıldığını bu kullanım nedeniyle suiistimale açık hale geldiğini belirtti.

Sosyal medya hesaplarına gerçek kimlik bilgisi

Haziran 2017'de Çin’de yürürlüğe giren siber güvenlik yasasında internet şirketleri için gerçek kimlik bilgileri şart koşulduğunu hatırlatan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, sosyal medyada yaşanan olumsuz durumların engellenmesi için kişilerin maruz kaldığı olaylar hakkında yasal haklarını korumak amacıyla sosyal medya hesaplarının gerçek kimlik bilgileriyle kayıt olunması gerektiğinin altını çizdi.

Dijital kimlik sahibi kullanıcıların sosyal medya platformlarına verdikleri kimlik bilgilerinin istediği kurum/kuruluş ile paylaşabilinmesi gerektiğini söyleyen Kara, bilgilerin kalıcı ve ya kısıtlı sürelerde açılıp kapatılabilinmesi gerektiğini söyledi.

MHP Konya Milletvekili Esin Kara ‘Kimlik bilgilerinin hukukun koruma çatısı altında olacağını, aynı zamanda oluşturulacak veri tabanlı dijitalleşme alanı olan dijital kimlik kavramının düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır’

Konya Milletvekili Esin Kara

Editör: TE Bilişim