Habererk / Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay “Batı Başkentlerinin Dolduruşu Masalı “ başlığıyla kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Topluma karşı ilkokul öğretmeni edasıyla buyurgan cümleler kuran arkadaşlara hatırlatalım: İçeride kurulan ittifaklar çerçevesinde ulusalcı-Kemalist cepheye göz kırparken ardı arkasına çamlar devirmenin getirisi sıfır fakat maliyeti çok yüksek olur. 27 Mayıs cuntasının içinden Türkeş’i ayıklayıp kahramanlaştırmanın, 28 Şubat darbe sürecinden Bahçeli ve Perinçek’i aklayıp müttefik diye pazarlamanın peşine Mavi Marmara seferine çamur atmaya kalkışmak ciddi ciddi toplumun asabını bozuyor, öfkesini kabartıyor, bilmem farkında mısınız? Ahlaki ve siyasi hakikatlerle oyun oynamak, zırt pırt yeni baştan tarih yazmaya kalkışmak, sık sık değişen dost-düşman ve iyi-kötü dengeleri kurmak siyasete olan güveni asla kuvvetlendirmiyor ama fena halde sarsıp aşındırıyor. ‘Halkımıza diplomasi sanatı öğretiyorum’ diyerek istediğiniz gibi masal anlatabilirsiniz, kimin dolduruşa geldiğini zaman gösterecek.”

Alpay’ın bu yazıya Milliyetçi Hareket Partisi (AR-GE) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’den sert yanıt geldi.

Yönter, Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yönter, açıklamasına şu ifadeleri kullandı:

“28 Şubat post-modern darbe süreciyle Sayın Genel Başkanımızı ilişkilendirmek bir defa cehalet, ikinci olarak da cinayettir.

Devlet Bahçeli ismi hiçbir gayri meşru müdahale ve demokrasi dışı özlemle anılamaz. Çürük kalemlerin iftiraları beyhudedir!Kenan Alpay sanıyorum anlamıştır!”

Editör: TE Bilişim