İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Meclis’te, bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Akşener, 23 Haziran’da yeniden yapılacak seçim için İstanbul’un tüm ilçelerinde 16 Nisan, 24 Haziran ve 31 Mart’taki katılım oranlarını çıkarttıklarını söyledi. Hem AK Parti hem de CHP seçmeninin güçlü olduğu ilçelerde katılım düşüklüğüne dikkat çeken Akşener, “Erdoğan sandığa gitmeyen kendi seçmenini sandığa getirmeye çalışacak. CHP de biz de sandığa gitmeyen seçmeni, sandığa götürmeye çalışacağız” dedi.

MHP’NİN 4 PUANI ÖCALAN AÇIKLAMASI SONRASI NE OLACAK?

Sahadaki gözlemlerine göre MHP’nin İstanbul’daki yaklaşık 8 puan oyunun 4 puanının Ekrem İmamoğlu’na gittiğini söyleyen Akşener, “Şimdi bu seçmen nasıl tavır gösterecek?” diye sordu, şöyle devam etti:

“Sayın Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’la ilgili yaptığı açıklama, seçmenini ciddi etkiler. 7 Haziran seçimlerinde Tayyip Bey meydan meydan Sayın Bahçeli’nin HDP için oy istediğini anlattı. Hep beraber avaz avaz ‘öyle şey olur mu’ diye bağırdık. Şimdi, Öcalan’ın avukatlarıyla görüşmesinin sakıncasının bulunmadığı beyanatı veriyor. Bütün bunlara bakıldığında MHP’nin 4 puanının üzerine ne konacak, o 4 puan nasıl tutum alacak? Ben o kitlenin tekrar Ekrem Bey’e gideceğini düşünüyorum.”

"AK PARTİ SEÇMENİ DE VİCDANINDA TAŞIYAMAYACAK"

Akşener’e göre YSK’nın sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçimini iptal etmesi de iktidar için bir dezavantaj olacak. Akşener, “Bu anlatılamaz. 4 oy kullanıyorsunuz hepsi kabul, 1’i şaibeli. Hepsini iptal etseler kendi içinde bir mantık olurdu. Ben bunu AK Parti seçmeninin de vicdanında taşıyamayacağını düşünüyorum. Seçmene hakaret” dedi.

"İMAMOĞLU, CHP-İYİ PARTİ ADAYI OLMAKTAN ÇIKTI"

İstanbul seçimleriyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları özel bir planlama olmadığını belirten Akşener, “Bunları konuşmadık. 31 Mart’ta kuvvetli şekilde Ekrem Bey’i destekledik, aynı şekilde destekleyeceğiz. Bu seçim demokrasiyle, milli irade hırsızlığı arasında yapılan bir seçim olacak” dedi.

Seçim stratejisini İmamoğlu’nun planlayacağına dikkat çeken Akşener, “İmamoğlu artık partilerin, CHP-İYİ Parti’nin ortak adayı olmaktan çıktı. Bize düşen o organizasyonda yardımcı olmak. İl başkanımız 31 Mart sürecinde çok düzgün bir sistem götürdü. Teşkilatlarımıza ilişkin tereddüt yok, çalıştık, çalışacağız. Ben de 31 Mart’taki çalışma biçimimi biraz daha yoğunlaştırarak götüreceğim” dedi. Akşener, “Mitingi yapacak mısınız?” sorusuna hiç bunu konuşmadık ama Ekrem Bey’in önde olduğu bir süreç olmalı” yanıtı verdi.

"MİTİL ATMAK İSTİRAHAT ETMEK DEMEKTİR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul seçimlerinin yenilenme kararı sonrası “Mitili İstanbul’a atacağım” dedi. Akşener, Bahçeli’nin İstanbul mesaisinin nasıl bir fark yaratabileceği sorusuna, Bahçeli’yle 15 yıl politika yaptığına dikkat çekerek yanıt verdi: “İstanbul’a mitil… Mitil atmak, yani istirahat, demek. İyi bir şey… Ben öyle Sayın Bahçeli’nin çalışkanlığına şahit olmadım, 15 yıl politika yaptık. Umarım fayda sağlar. Neyse ben sıramı savdım, evimin önü basıldığı için. Sayın Kılıçdaroğlu’na da saldırıldı, o da sırasını savdı. Bakalım sıra kimde? En güzeli bu…” dedi.

"KİMSENİN CEBİNDE OY OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Genel başkan olarak 29 çalışma arkadaşının PKK’lı diye vatandaşlık numaralarına kadar ilan edildiğine şahit olduğunu anlatan Akşener, “Ortak özellikleri Kürt olmaları. Benim için bir travma, o insanlar için nasıl bir travmadır? Pervari’yi biz, 97 oyla kaybettik. Nasıl dümen döndüğünü biliyorum. Pervari’deki adayımız Soylu’nun DP Genel Başkanlığı döneminde aday olup seçimi kazanan kardeşimizdi. O kadar acımasız şekilde arkadaşımızı PKK’lı yaptılar. Bunun insanlar üzerindeki psikolojisini düşünün. Kimsenin cebinde oy olduğunu düşünmüyorum. Bu seçimin sadece milli irade gaspı değil, siyasi gelenekler üzerinde kolay oy alınan sahtekar sistem var. Ona da ders verileceğini düşünüyorum. İstanbul’da bireysel tavır ne olacak o önemli…”

"BÜYÜK HATA, TARTIYA KENDİNİ KOYDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Kazanacak olmasa seçimi iptal ettirmezdi” şeklinde yorumları değerlendiren Akşener, “Temel mesele İstanbul’un rantından vazgeçememe. Ama büyük hata, kendini koydu tartıya. Alsa vatandaş, kesinlikle dürüstlükle alındığına inanmayacak, kaybettiği zaman da gerçekten kendisi çok zor durumda kalacak. Vatandaş daha çok fazla sarılacak bu işe. Sandıkları hesapladık. CHP ile bizim milletvekili sayısını üst üste koyduğumuzda her ilçeye 4 milletvekili düşüyor. Ekrem Bey’in düzgün bir sistemi var. Ne yapılacak, hadise mi çıkarılacak? Her hadise çıkarılan hikaye, o siyasetçinin kendisine zarar verir” dedi.

"28 ŞUBAT’TA YAŞADIKLARINI EKREM BEY’E YAŞATIYOR"

“Esas meselenin ekonomide damadında ısrar etmesi, esas mesele partili cumhurbaşkanlığında kendisine kurulan tuzak olduğunu anlamamış olması” diyen Akşener şöyle devam etti:

“Tayyip Beş çalışacak. Kendini gövdesiyle koyacak ama buna gerek var mıydı, temel soru bu. 28 Şubat’ta kendi yaşadıklarını Ekrem İmamoğlu’na yaşatıyor şu anda, çok ilginç. Derin ve büyük stratejileri olduğunu düşünmüyorum. Ben umutluyum. Kim seçmenini sandığa getirebiliyorsa o alır. İmamoğlu alır.”

Editör: TE Bilişim