Zihni Şahin’in hem İYİ Parti'den hem BBP'de oy alacak olması bütün dengeleri değiştirdi.

31 Mart 2019 tarihinde yerel seçimler için partilerin stratejileri adaylara göre şekilleniyor. Cumhur ittifakının Samsun adayı gibi gözüken ve halkta büyük bir karşılık gören Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in AK Parti’den aday gösterilmemesi durumunda MHP’nin Zihni Şahin’e teklif getireceği iddiaları son iki günlük süreçte gündeme bomba gibi düştü.

Ulaştığımız üst düzey MHP’li yetkililer gelişmeleri yalanlamaz iken, “Partimiz büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çalışmalarını yürütüyor. En isabetli ve halkımızın sevdiği bir aday çıkartacağız. Samsun Büyükşehir belediye başkanı Zihni Şahin Bey halkta karşılığı olan ve toplumun tüm kesimlerinin takdir ettiği bir isimdir. AK Parti’nin aday göstermemesi durumunda MHP olarak kendisi ile ilgili düşüncelerimizin olması doğaldır. MHP olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacağız” demeleri, Samsun’da seçimlerin dengesini de değiştireceğe benziyor.

AK PARTİ SAMSUN’DA ÇIKMAZA GİREBİLİR

Bilindiği gibi AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Zihni Şahin’in gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Son günlerde AK parti adayı olarak Mustafa Demir isminin gündeme getirilmesi tepkilere neden olmuştu. Samsun’da son anketlerde MHP’nin % 30 civarında oy alması MHP camiasında seçimi almaya yönelik çalışmaları hızlandırmıştı. MHP’nin başta İlkadım, Atakum, Kavak, Havza, Asarcık, Alaçam, Ladik ve Bafra ilçeleri olmak üzere seçimlerde iddalı olması gözleri Büyükşehir adayına çevirmişti. MHP’nin Büyükşehir Adayı olarak Zihni Şahin’i göstermesi halinde AK Parti’de büyükşehir ve başka ilçelerde de seçimleri kaybedeceği halk arasında güçlü olarak seslendiriliyor. Bu ihtimal AK Parti teşkilatlarında paniğe neden olurken, Cumhur İttifak’ını yerel seçimlerde de sürdürme çabalarına nasıl bir etki sağlayacağı da merak ediliyor.

Kaynak : Hakan Sönmez / Siyasetcafe.com

Editör: TE Bilişim