Bu açıklamadan sonra gözler MHP'ye çevrildi. 

Parti kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen isim MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal.

Haberal'ın konu ile ilgili henüz bir açıklaması olmadı.

Ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açılış konuşmasında "Cumhur ittifakı adaylarda olmasa bile gönüllerde olacak" demesi, MHP AKP ittifakının olmayacağı şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Mart 2019 seçimlerinin önemi çok daha artmıştır. Seçim dönemlerinde zamanımızın önemli bir bölümünü saha çalışmalarına ayırmak durumundayız. Yeni yönetim sistemimiz Cumhurbaşkanı ve Meclis’in önünde 5 yıllık bir dönemi açarak istikrarı garanti altına alıyor. Ülkemizin geldiği seviye itibariyle belediye hizmetleri artık sadece kaldırım, yol, kanalizasyon hizmeti olmaktan çıkmıştır. Bunları yapmak belediye başkanlarının boynunun borcudur. Hizmet gerektir ama yeterli değildir. Yeterli olan nedir, gönüllere girmektir. Artık belediye başkanı olacak arkadaşlarımızdan bunu istiyoruz. Ama gönül, tevazu bunu başaracağız. Bunu başarmak zorundayız. Kapı kapı dolaşacağız. Alacaksın hanımını, beyini yanına, birlikte evleri dolaşacaksın. Gönüllere gireceksin. Bunu başarıdğımız zaman bu millet bizlere inanıyor, güveniyor ve bizi yerelde bizi iktidar olmaya devam edecektir."

'İTTİFAK GÖNÜLLERDE DEVAM EDECEK'

"Cumhur ittifakının yerel seçimlerde listelerde olmasa bile gönüllerde devam edeceğine inanıyorum. Biz bu ittifaka hiçbir zaman sandık ittifakı gözüyle bakmadık, bugün de öyle de bakmıyoruz. Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızda tek ölçümüzün en doğru adayla milletimizin karşısına çıkıp en yüksek oyu almasıdır. Adaylarımızın klasik belediyecilik hizmetleri yanında, sosyal belediyeciliği de en iyi şekilde uygulayacak isimler olması gerekir. Bu vasıflara sahip, AK Parti’nin değerleriyle çelişmeyen her isim bizim için makbuldür."

Editör: TE Bilişim