Beyaz Gazete'nin sorularını cevaplandıran MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, gündeme dair açıklamalar yaptı.

Yalçın, “Kurultay sürecinin başladığını duyurduktan sonra bazı şom ağızlar açılmaya ve maksatlı çevreler hemen entrikalar çevirmeye başladı. MHP'de liderlik olgusunun kendine özgü dinamikleri ve şartları vardır. Dışarıdan bu olguya nüfuz edilemez. Başbuğ Alparslan Türkeş'in ebediyete göçmesinden sonra gerçekleşen MHP kurultaylarında bu bağlamda demokratik liderlik yarışları sergilenmiştir. Hepsinde de Ülkücü iradenin kefesi, ezici bir ağırlıkla Devlet Bahçeli'den yana tartmıştır. Bu gerçek, bugün de değişmemiştir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, "Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, 13. Kurultayda partimizin ve camiamızın tek adayıdır" dedi.

Yalçın, Kurultay sürecinin başlamasıyla bilrikte MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle koltuğunu bırakabileceği iddialarını dillendirenlere de net ve sert mesajlar verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın şunları ifade etti: "Bu iddiaları dillendirenlerin bir kısmı kendinde genel başkanlık yetisi vehmedenler, bir kısmı partimizi içeriden karıştırmayı uman zavallılar, bir kısmı Sayın Devlet Bahçeli'nin hep haklı çıkmasından bıkıp usanan yılgınlar, bir kısmı da onsuz politikanın daha kolay olacağını düşünen siyasi rakipleridir. Bunların cümlesine kötü bir haberimiz var. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli korona virüs salgını öncesinde yaşadığı hastalığı atlattıktan sonra kısa sürede eski sıhhatine kavuştu. Şimdi hiç olmadığı kadar zinde ve sağlıklı… Hiç olmadığı kadar hazırlıklı ve kararlı… MHP teşkilatları ve Ülkücü camia onun arkasında sımsıkı kenetlenmiş durumda…

“MAKSATLI ÇEVRELER HEMEN ENTRİKALAR ÇEVİRMEYE BAŞLADI”

Geçenlerde olağan kurultay takvimini ilan ederken twitter'dan yayımladığımız mesajlarda, aslında bir bakıma bu kararlılığın şifrelerini verdik. Fakat biz kurultay sürecinin başladığını duyurduktan sonra bazı şom ağızlar açılmaya ve maksatlı çevreler hemen entrikalar çevirmeye başladı. Bu her kurultay öncesinde böyle olur. MHP gözde, etkin ve dominant bir siyasi parti olduğu için siyasetteki özgül ağırlığı daima çekici olmuştur. Bundan yararlanmak isteyen bazı kifayetsiz muhterisler; boylarından büyük işlere soyunmuş, çaplarını fersah fersah aşan hedeflere yürümeye kalkışmıştır. MHP'de liderlik olgusunun kendine özgü dinamikleri ve şartları vardır. Dışarıdan müdahalelerle bu olguya nüfuz edilemez. Başbuğ Alparslan Türkeş'in ebediyete göçmesinden sonra gerçekleşen MHP kurultaylarında bu bağlamda demokratik liderlik yarışları sergilenmiştir. Hepsinde de Ülkücü iradenin kefesi, ezici bir ağırlıkla Devlet Bahçeli'den yana tartmıştır. Bu gerçek, bugün de değişmemiştir.

“DEVLET BAHÇELİ, 13. KURULTAYDA PARTİMİZİN VE CAMİAMIZIN TEK ADAYIDIR”

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 13. Olağan Büyük Kurulta'yda partimizin ve camiamızın tek adayıdır. Bunun dışında hariçten kendilerine aday süsü vermeye çalışacaklar çıkabilir. Ancak bunların Ülkücü iradeyi etkilemeleri ve teşkilatlarımızın gerçekleştireceği kongrelere nüfuz etmeleri mümkün değildir. Güçlü ve caydırıcı Ülkücü irade, hiçbir maceraya ve hiçbir maceraperestin rol çalma çabasına izin vermeyecektir."

Editör: TE Bilişim