Cumhuriyet Halk Partisinin eski Milletvekili Muharrem İnce, olası genel seçimde yeniden Cumhurbaşkan’ı adayı olmak istediğini gazeteci Ece İçmez’e açıkladı. İnce Koronavirüs sonrası tarihleri sürekli değiştirilen sınavlar ve meclis darbesi hakkında da değerlendirmede bulundu.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Ece İçmez’in ‘tekrar aday olacak mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Muharrem İnce, “Elbette düşünüyorum. Seçime 50 gün kala adaylığı açıklanmış birisi olarak 50 günde Türkiye’deki siyasi atmosferi değiştirdik, iktidarın kaybedebileceği inancını yeşerttik. 40 yıl aradan sonra yüzde 30 bandını aştık. İlk seçimde başaramadık ama bu böyle yarım kalmayacak demiştik, iddiamıza, o iddiamızın gerektirdiği çalışmalara devam ediyoruz. Üretimi, üreticiyi, tarımı destekleyen, sosyal belediyecilik kapsamında ön safhalarda yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birçok projesi dayanışma ruhu ile devam ediyor” dedi.

YENİ PARTİLER AÇIKLAMASI

Yeni kurulan partiler hakkında da değerlendirmede bulunan İnce, “AKP’nin içinden çıkınca önce “ümmeti bölmeyin” propagandası yapıldı. Sonra AKP Genel Başkanının “ölü doğdular” dediği yazıldı. Benim siyasi çizgimle bu partilerin siyasi çizgileri aynı değil ama bu siyasi partilerin seçime girmesini engelleyecek adımların, değişikliklerin konuşuluyor olması demokrasimiz adına üzüntü ve utanç vericidir. Parti kurmak, seçime girmek hukuki yükümlükleri, şartları yerine getiren her siyasetçinin ve siyasi partinin hakkıdır. Buna engel olmak, buna engel olmaya yönelik adımlar atmak demokrasi iddiamıza, birikimimize, mücadelemize zarar verir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim