Muharrem İnce, Yalova'daki evinde düzenlediği basın toplantısında, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın ortaya attığı 'Beştepe'ye gitti' iddiasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İnce, 'Benimle ilgili dedikodular CHP Genel Merkezi'nde üretildi' dedi, Kılıçdaroğlu'na, 'Bir başka çağrım, sayın Kılıçdaroğlu'na. Şaşırmadım diyor. Şaşırmadıysanız bunu açıklamalısınız' çağrısında bulundu.

İnce'nin açıklamaları:

Bu yalan haber çıkınca burada tezgah var dedim. Sayın Genel Başkan sabah programına çıktı. Doğrudur dedi. Partimiz yara alacak dedim. Genel Başkan'a telefon açtım, Genel Başkan bana 14 dakika sonra geri dönüş yaptı. 8 dakika konuştum. Burada bir yalan var, partimiz yara alacak, yanınıza geleyim, birlikte görüntü verelim, bu kişi ben değilim dedim. Bu badireyi atlatalım dedim. Aynı Atatürk resmini kim indirdi, indirmedi tartışmasına benzeyecek CHP yara alacak dedim, ben sana haber vereceğim dedi, haber falan vermedi. Bu tezgahın sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. CHP 82 milyona bu tezgahı açıklamalıdır. Benimle ilgili dedikodular CHP Genel Merkezi'nde üretildi.

"BİR BAŞKA ÇAĞRIM KILIÇDAROĞLU'NA"

CHP temiz siyaset diyorsa önce bu pisliği temizlemelidir. Bir başka çağrım, sayın Kılıçdaroğlu'na. Şaşırmadım diyor. Şaşırmadıysanız bunu açıklamalısınız. Saray komplosu deyip işin içinden çıkamazsınız. Erdoğan'ın bu ülkeye çok kötülüğü var, ben Saray'ı aklamıyorum. Ciddi mücadele edelim diyorum. Erdoğan bunun neresinde ama? Çıktı meydan okudu. İspatlarsan istifa ederim, sen edebilir misin dedi. Bunun neresinde Saray var. Kimi kandırıyoruz. Sen Erdoğan'ın ağzına malzemeyi kendin veriyorsun. Bu dedikoduyu ben yaymadım ki.

Ben sayın Genel Başkan'a barış elini uzattım. Birlikte direnelim dedim. Kabul etmedi Genel Başkan. Benim yapacağım başka bir şey yok bu konuda. Tek başıma kalsam yine mücadele edeceğim. Partinin sözcüsü daha ağzını açmadı. Niye savunmuyorsunuz? Ciğerimi yakıyorlar benim, ciğerimi. Parti, 'Muharrem İnce öyle bir şey yapmaz' dese içim yanmazdı.

Ben Erdoğan ile de Bahçeli ile de Akşener ile de görüşürüm. Gitmeden önce Genel Başkan'a danışırım, gitmeden önce tweet atarım. Dedikodu AK Parti Genel Merkezi'nden mi çıkıyor, CHP Genel Merkezi'nden mi çıkıyor. Gazetecinin kaynağı ben bunu bir CHP'liden öğrendim, bir de Kılıçdaroğlu'na bunu doğrulattım diyor. Bunu bulmak boynumuzun borcudur.

Burada teşekkür etmem gerekenler var. Başta sayın Uğur Dündar. Kendisine, deneyimi ile ağabeyimiz olarak çok teşekkür ediyorum. Olay kendisine geliyor, 'saçma sapan haber değil' diyor. Candaş Tolga Işık, ona da geliyor, bu arkadaşlarımız yazmıyor. Çok teşekkür ediyorum. Kullanışlı gazeteciler, yalancı kaynaklar, koltuk düşkünü politikacılar olabilir. Biz özgür bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz. Takdir kamuoyunundur, milletimizindir.

"MECBUR KALDINIZ ADAY YAPTINIZ?"

Ben bunun neresindeyim? Adımı CHP Genel Merkezi'nde lekeleyerek iftira atarak tartıştırmak yazık günah değil mi? 41 yıl sonra 30 barajını ben aştırmadım mı, meydanlara umut doldurmadık mı beraber? Kendiniz aday olamadınız, mecbur kaldınız aday yaptınız? Ben partinin evladı değil miyim? Sizde hiç vicdan yok mu? Ben bu partinin her kademesinde bulundum. Size bütün samimiyetimle söylüyorum, hiçbir kişisel ikbal derdinde değilim. Ben sabah buraya çıkarken torunumu sevdim ve 'evladım mücadelem sadece senin için' dedim. Şu tarlada inek otlatıyordum ben. Ben başardım zaten. Kişisel bir derdim yok.

Bu ülkenin Atatürkçülerine sesleniyorum, samimi Müslümanlarına sesleniyorum. Bu ülkenin kimsesizlerine, emeklilerine, sağcılarına, solcularına sesleniyorum. Bunalmış yurttaşlarımıza sesleniyorum. Ben sizin bildiğiniz Muharrem İnce'yim. Aynı noktadayım.

Ben Genel Başkan'a birlikte çıkalım dedim, çıkmadı. Şimdi yapacak bir şey yok. Ben öngördüm. Zaten liderlik, krizi önlemektir. Kaptan o ben değilim. Kaptanı da uyarmak lazım, tayfanın da akıllı olması lazım.

"TALAT ATİLLA AÇIKLAMALIDIR"

Talat Atilla açıklamalıdır. Sayın Genel Başkan açıklamanı yap demelidir. Saray açıklamasını yaptı. Şimdi Talat Atilla konuşmalıdır. Demelidir ki, 'Bu CHP'li'. Çorap söküğü gibi sökeceksiniz, disipline verip partiden atacaksınız.

('Kılıçdaroğlu kumpasın içinde mi?' sorusu) Ben böyle bir şey söylemem. Benim partimi o partiyi yönetenlerin içinde tartışacak bir Allah'ın kulu yoktur. Onlar benim partililiğimi sorgulayamaz, onların haddi değil. Genel Başkan ile oturup bu kumpası çözmemiz lazım. 'Biliyorum, şaşırmadım, doğrudur' dedi Genel Başkan. Erdoğan nasıl kandırıldıysa Genel Başkan da kandırılmış. Meydan okuyorum. Kimse, her kimse çıkarsa, Erdoğan ben Cumhurbaşkanlığını bırakırım dedim, ben Taksim Meydanı'nda kendimi yakarım dedim.

('CHP'nin içindeki çeteler' sözleri) Onlar kendilerini çok iyi bilirler. Aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. Onlar kendilerini bilirler. Sayın Genel Başkan'ı bu sorunu çözmeye davet ediyorum. Bu komplo çözülmeden Türkiye'de CHP'nin temiz siyaset yolculuğu yarım kalır.

('Seçimde aday olacak mısınız?' ve 'İddialar kurultayla ilgili mi?' sorularına yanıt) Dereyi görmeden paça sıvanmaz. Şu anda burada kurultay delegesi var. Milletvekilimiz doğal delege. Hiçbir şey netleşmeden böyle bir soruya cevap verilmez. Önce delegeler seçilsin, ona bir bakalım. Kurultaya yönelik onu en iyi planı yapanlar, komployu kuranlar bilir.

"24 HAZİRAN AKŞAMI İDDİALARI ORTAYA ATAN GRUPLA 'SARAY'A GİTTİ' DİYEN GRUP AYNI"

24 Haziran akşamı benimle ilgili iddiaları ortaya atan grupla 'Saray'a gitti' diyen grup aynı gruptur. Planı yaptılar. 1.5 senedir sustum ama Kurultay'da daha açığını anlatacağım. Muharrem İnce nasıl olsa Meral Akşener ikinci olur, İnce üçüncü olur, İnce'yi siyaseten sileriz. Plan buydu. Ama Muharrem İnce yüzde 31'e çıkardı. Önce 'Eyvah! Ya Cumhurbaşkanı olursa' dediler. Seçim gecesi daha başladılar. Muharrem'i aşağı çekelim diye her gün yeni bir iftira. En son bu. Bu yapıyı kırmadan CHP başarılı olamaz.

Editör: TE Bilişim