CHP'li Muharrem İnce, koronavirüs tedbirleri kapsamında Erdoğan'ın Tekalif-i Milliye sözlerini atıfta bulunarak ilk kez Gazi Mustafa Kemal adını ağzına aldığını söyledi. İnce Erdoğan'ın sıkıştığı zamanlarda Atatürk ismini kullanmasına tepki göstererek daha öncesinde de 'İki ayyaş' sözünü hatırlatmadan geçemedi.

CHP'li Muharrem İnce, Erdoğan'ın bugünkü konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini tam kullanmasına sosyal medya hesabı üzerinden büyük bir tepki gösterdi.

Erdoğan konuşmasında, Kurtuluş Savaşı başlarken Mustafa Kemal Atatürk Tekalifi Milliye denilen 10 maddelik bir emir yayınladığını bu emirle birlikte milletimizin elinde bulunan silahtan cephaneye, makineden binek hayvanlarına kadar savaşta ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oranını talep ettiğini söyledi.

İnce, Erdoğan'ın bu sözlerine tepkide bulunarak kendisini daha önce Atatürk'e 'İki ayyaş' dediğini hatırlatarak sıkıştığı zamanlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ismini kullanmasını eleştirerek yinede ilerleme olduğundan söz etti.

Muharrem İnce

Editör: TE Bilişim