Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk tarafından Muhsin Yazıcıoğlu'nun 11. ölüm yıl dönümü hayırla yad edildi

Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk,''Türkün var oluş mücadelesi için ömrünü vermiş Muhsin Yazıcıoğlu'nu hatırlamak ve fikirlerini yaşatmak her Türkçünün görevidir'' sözleriyle Muhsin Yazıcıoğlu'nu 11. ölüm yıl dönümünde yad etti.

Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 günü Sivas'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Şarkışla'da yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesini bitirdi. Eşi Gülefer Hanım ile burada tanışan Muhsin Yazıcıoğlu iki çocuk babasıydı.

Siyasi Geçmiş

1980 öncesi: Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katıldı. 1972'de Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev aldı. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu genel başkanı oldu

12 Eylül dönemi: 1980 yılına kadar Milliyetçi Harekat Partisi'nde genel başkan müşavirliğinde bulundu. 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

BBP dönemi: 29 Ocak 1993'te, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve partinin genel başkanı oldu. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP genel başkanlığına tekrar seçildi.

25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü ve bu kazada hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim