Konuşma sırasında su içerken eli titreyen Dervişoğlu  “yalan konuşunca elin titriyor” diyerek laf atan AKP’li vekile, “Benim elim yalandan değil, heyecandan tirtiyor. Bendeki heyecan sende olsaydı bu durumlar yaşanmazdı bu ülkede. Hoşuna mı gitti elim? Al bir daha içeyim. Ben memleket meseleleri konuşulunca kapı arkasında pazarlık yapmam, heyecanlanırım” şeklinde cevap verdi. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu konuşmasında "Bu parlamentoda biliyor, ortak red alanlarımız var, ortak ittifak alanlarımızda var. Bu parlamento çatısı altında olan herkesle Türkiye'nin doğruları  noktayı nazarından iş birliği yapacak bir bakış açısına da sahibiz." dedi.

Bilindiği gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nda Bağımsızlar ve İYİ Parti dahil 10 parti mevcut.

Adalet ve Kalkınma Partisi -290, Cumhuriyet Halk Partisi-142, Halkların Demokratik Partisi-65, Milliyetçi Hareket Partisi-50, İyi Parti-40, Saadet Partisi-2, Türkiye İşçi Partisi-2 Demokrat Parti-1, Büyük Birlik Partisi-1, Bağımsız Milletvekili-2

İşte tam da bu noktada Müsavat Dervişoğlu'nun   “Bu parlamento çatısı altında olan herkesle iş birliği yaparız” sözlerinin "HDP ile iş birliği yapacaklar mı?" sorusunu gündeme getiriyor.


 

Editör: TE Bilişim