Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart gecesi yaptığı balkon konuşmasında milletin mesajını aldığını söyleyen Dervişoğlu, "Daha sonra anlaşıldı ki herkes farklı mesaj almış seçimden. Biz milletin verdiği mesajın doğru şekilde algılanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Müsavat Dervişoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Hızla ekonomik buhrana sürükleniyoruz. Bunun sorumluluk sahibi siyasi kadrolar tarafından aşılması icap ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'kötü gidişe dur' diyebilmek adına telaffuz ettiği Türkiye ittifakı beyanını önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin birliğe ihtiyacı var. Türkiye'nin bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ihtiyacı var. Türkiye'nin sorunları aşmaya yönelik çalışmalara ihtiyacı var."

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY AÇIKLAMASI

Öte yandan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, yerel seçimler sonrası bazı kurucu ve partililerin olağanüstü kurultay çağrılarını değerlendirdi. 

Dervişoğlu, 'Ben kurucu bilmem neyim' diyor. O size ömrünüzün sonuna kadar söz hakkı vermez. Sizin o bıraktığınız makama başka biri oturuyor. Söz hakkı da ona geçmiş oluyor. Bu talepleri önünü arkasını değerlendirerek uzaktan takip ediyorum, 'Önünde arkasında ne var?' diyorum" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müsavat Dervişoğlu, partinin kuruluş aşamasında görev alan ve daha sonra bu görevlerinden istifa eden bazı partililerin olağanüstü kurultay çağrısında bulunmasına yönelik şunları kaydetti:

"Her konuşana cevap vermem, had aşımlarını da fevkalade önemserim. Dün bir toplantı yapılmış, Hüsmen Bey'den bilgi aldım. Toplantıya katılanların büyük çoğunluğunun İYİ Parti ile bir ilişkisi yok, istifa etmiş. Benim de geçmişte bir partim vardı, istifa ettim. İstifa edilen bir partinin geleceğiyle ilgili kararların alınmasında yol gösterici olmaya çalışmak abesle iştigal oluyor. Kuruculuk bir sıfat değildir. Siyasi partilerin karar ve icra organları vardır. Bu organlar sorumluluklarını yerine getirmekle mükellef yapılardır. Bazı arkadaşlar, 'Ben kurucu bilmem neyim' diyor. O size ömrünüzün sonuna kadar söz hakkı vermez. Sizin o bıraktığınız makama başka biri oturuyor. Söz hakkı da ona geçmiş oluyor. Bu talepleri önünü arkasını değerlendirerek uzaktan takip ediyorum, 'Önünde arkasında ne var?' diyorum."
"Akıllı insan eline tutuşturulan her kağıdı okumamalı"

"Eksik bilgilerle hareket ediliyor. Türkiye genelinde ilçe ve illerde kongre yapma kararı aldık. Karar alınınca kongre çağrısında bulunmak bir anlam ifade etmiyor. Bunlar olur ama had aşımına dikkat etmek lazım, sizle alay edilir, bundan korkmak lazım. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yeni partilerindeki sorumluluklarını önemsemelerini ve İYİ Parti'yi rahat bırakmalarını diliyorum. İyi Parti'ye yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Herkesi itham eden beyanlarda bulunmamak lazım; adama gülerler."


 

Editör: TE Bilişim