Seçimin ardından Bektaş hem Darıca Belediye Meclis Üyesi hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyesi oldu.

Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa eden Bektaş önce bağımsız meclis üyesi oldu daha sonra da AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı’nda düzenlenen imza töreni ile AK Parti’ye geçtiler.

 Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, ilk defa kamuoyuna açıklamada bulundu.

Göknur Bektaş'ın MHP, İYİ PARTİ, CHP ve AK PARTİ gruparına geçiş yapması  Türk siyasetinde 1 ayda üç parti değiştirmesiyle ile hatırlanan ve Fırıldak Kubi' lakabıyla tanınan eski Afyon Milletvekili Kubilay Uygun'u anımsattı.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti kontenjanından Büyükşehir ve Darıca meclis üyesi olan ve geçtiğimiz günlerde istifa ederek AK Parti’ye katıldığını açıklayan Göknur Bektaş için açıklamada bulundu. Yıldız; “ İYİ Parti Kocaeli olarak 31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte 4’ü büyükşehir olmak üzere toplamda 20 Meclis üyesiyle belediye kürsülerinde yerimizi almış bulunmaktayız.  Kamu kaynaklarını Kocaeli halkının menfaatleri doğrultusunda israf edilmeden hak ve hukuk çerçevesinde, doğru yerde kullanılması, halkımızın daha iyi hizmetlerden yararlanması adına kamu sorumluluğunu üslenmiş olan meclis üyelerimiz, bu şerefli görevi yerine getirmeden önce namus ve şeref sözü vermişlerdir. Kendi çıkarları doğrultusunda hareket edenler ise bu idealden uzaklaşmış olup taraf değiştirmiştir."

NAMUS VE ŞEREF SÖZÜ VERMİŞLERDİR

"Geleceğin iktidar partisi olma yolunda hızla ilerleyen İYİ Parti’nin gücünü fark eden AK Parti, gerek partililerimiz gerekse meclis üyelerimiz üzerinde pres uygulamaktadır. Al bayrak ve kutsal kitabımız üzerine namus ve şeref üzerine söz vermiş olan meclis üyelerimiz ise bunlara pabuç bırakmayacaktır. Erken seçim olasılığına karşı salt menfaatleri için iktidara yanaşanlar yerine yanlışa karşı dimdik ayakta duranlarla bu kutlu yolda yürümeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim