İl Başkanı olarak son basın toplantısını yaparak istifa eden ve yönetimi düşen İyi parti il başkanlığında ilk skandal Kurban Bayramında yaşanmıştı. Denizli İyi Parti milletvekili Yasin Öztürk’ün Kurban bayramında ilçe yönetimleri ile bayramlaşıp, il yönetimi ile bayramlaşmadığı iddia edilmişti. Yönetimle arasında sorun olduğu iddia edilen vekil Öztürk’ün geçtiğimiz Cuma günü il başkanlığına gelerek yönetimin kongre yapmadığını ve göreve el koyduğu belirtti. Bunun üzerine İl başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın toplantısıyla görevlerini bıraktıklarını duyurdu.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt düzenlediği basın toplantısında şu sözlere yer verdi; “Bir süredir teşkilat içinde vekilimizle ilgili sorunlar oluşmaya başladı. Biz parti tüzüğüne uymaya çalıştık. Genel merkez ne derse onu yapmaya çalıştık. 45 gün içerisinde kongreye gitmediğimiz için vekil gelerek “Ben artık bu konuya el koyuyorum bu iş bitti” dedi. Bu yapılanma ikili yönetime gidiyordu. Bu aşamanın partimize zarar vereceğini düşünerek biz alanı boşalttık ve tartışmaya meyil vermedik. Biz hala görevdeydik. Üzerimize büyük baskılar oluşturuldu.

“Baskılar partimize zarar vermesin diye istifa ediyoruz”

Biz bu baskıların partimize zarar vermemesi için yönetimimizle istifa edelim diye konuştuk. 45 günlük kongre sürecine bütün il başkanları uymadı. Çünkü genel merkez yakında olağan kongreye gidecekti ve biz bunu bekledik. Bu yüzden kongre yapmadık. Ama bu süreç bizlerin üzerinde bir baskı yarattı ve yıprattı. Biz istifa ediyoruz. Bu konuda bu yolda diğer arkadaşlarımıza fırsat veriyoruz. Partimizi daha ileriye götürecek arkadaşlar ile yola devam edilsin istiyoruz. Tek temennimiz bu. Bütün yönetim olarak istifa ettik. Görevden alınmadık bunu belirtmek istiyorum. Çünkü bize böyle bir yazı tebliğ edilmedi.

“Vekille ters düşmek istemem”

Denizli’de İYİ Parti adına bir vekilimiz var. Partimizin Denizli il kurucusu. Biz partimizi ona teslim ediyoruz, düşünceniz doğrultusunda yönetin diyoruz. Vekille aramızda herhangi bir fiziki tartışma meydana gelmedi. Ben vekille ters düşmek istemem.
Partide ikili bir sisteme gidiliyor gibi bir hava oluşuyordu biz buna meyil vermemek için istifa ediyoruz. Sanki bizim tarafımız ve vekilimizin tarafı varmış gibi görünüyordu. Bu aşama dahi bize yanlış geldi. İl Başkanı ile Vekil anlaşamıyorsa vekil değişemeyeceğine göre il başkanının değişmesi daha doğru olur.

“Kongre sürecini sorduk, size takvim vereceğiz dediler”

Seçimlerin hemen ardından kongre için soru sorduklarını belirten Bozkurt, “31 Mart seçimlerinin ardından Genel Merkeze biz kongreyi ne zaman yapacağız diyerek sorduk. Biz size haber vereceğiz dediler. Yeni kurulmuş bir parti olarak sık sık kongre yapılması partinin ilerlemesini engelleyecekti. O yüzden kongre konusunda acele edilmedi.
Biz Şubatta göreve geldik. Hemen ardında 31 Mart seçimleri oluştu. Teşkilatımız tekrarlanan Honaz seçimleri için koştu. Ardından İstanbul’a giderek orada tekrarlanacak seçimlerde mücadele verdik. Akabinde yaz ayları olduğu için gerek tatile giden gerekse hasat zamanları olduğu için Denizli’de bulunmayan yetkililerimiz oldu. Bu süreçte kongreye gidemezdik.

45 günlük kongre süresine hiçbir il uymadı ve bize oluşturulan baskılar bu sürecin işlemesi yönündeydi. İstifa kararımızı buradan duyuruyoruz. Ancak partimizi bırakmıyoruz. Biz İYİ Partiliyiz ve öylede kalacağız.” Dedi.

Editör: TE Bilişim