Akkal açıklamasında şu ifadeleri kullandı "Partimiz, halkımızın takdiriyle iktidara geldiği günden bugüne; sağlık, eğitim,adalet, tarım, enerji ve ulusal güvenlik, her alanda ülkemizi içinde bulunduğu siyasi, ekonomik ve sosyal konumdan çok daha güçlü bir aşamaya taşımak için milletimize ve ülkemize hizmet etmeye devam etmektedir.

Covid-19 pandemisiyle birlikte tüm dünyanın ortak deneyimi olan ekonomik ve siyasal süreçleri en iyi şekilde yöneten Türkiye, dünyanın küresel güçlerine örnek teşkil edecek bir ülke konumuna gelmistir.

İktidara geldiği günden bu yana "insanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle hareket ederek iç politikada toplumun tümünü kapsayacak; her bir vatandaşının ihtiyaçlarını, taleplerini karşılayacak sosyal politikalarla siyasetteki varlık sebebini sözde bırakmamış, eyleme dönüştürmüştür.

Ülkemiz, 21. yüzyıla damgasını vuracak potansiyel gücünü ekonomi, teknoloji, sağlık, eğitim, enerji ve adalet alanında olduğu kadar insanlarımızın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhundan almaktadır. Dışarıdan gelen her saldırıda; 15 Temmuz'dan ekonomiyi zayıflatma hedefleri olan dış müdahalelere kadar ülkemiz, ulusal birlik ve beraberliğiyle her güçlüğün üstesinden gelmiştir, tam bağımsız ekonomi hedefiyle inandığı yolda yürümeye, engelleri aşmaya. Gençlerimize bırakacağımız Tam Bağımsız Türkiye hedefiyle, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde milletimize hizmet etmeye devam edeceğimiz nice AK yıllar temennisiyle, AK Partimizin Kuruluşu'nun 19. yılını kutluyorum."

Editör: TE Bilişim