Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Karaçelik’in Demokrat Parti’den aday olması bekleniyor.

CHP’nin tekrar aday göstermediği Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP’den istifa ederek 30 Mart seçimleri için bir başka partiden aday olacağını açıkladı. 

Bahçelievler’deki salonda yapılan toplantıya Hasan Karaçelik’in yanı sıra, CHP’li Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Hasan Karaçelik, “10 yıldan beri hizmet etmekten onur duyduğum sevgili hemşehrilerim hepiniz hoş geldiniz.
10 yıl önce yola çıkarken biz bu kentin şehri emini olarak, emin insan olacak, güvenilir insan olacağız diye yola çıktık. Sağ olun var olun ki bu şehrin eminliğini 10 yıldır sürdürüyoruz”
dedi.

“O gün bir şey daha söylemiştik” diyen Karaçelik, “Partiler halka hizmet için bir araçtır amaç değildir. Ve Belediye Başkanı seçildiğimiz günden itibaren, partili kimliğimizi bırakarak, halkımıza eşit mesafede olacağımıza, oy veren vermeyen tüm vatandaşımıza eşit mesafede olacağımıza söz verdik. Ben bu gün gelinen noktada şunun gururla gözlemliyorum ki, her kesimden vatandaşımızın yoğun desteğini görmekteyiz. Özellikle vurguluyorum, partiler halka hizmet için bir araçtır” dedi.

CHP’den 2 dönem Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Hasan Karaçelik, “3üncü dönem için başkanlık süreci başladı fakat süreç bizim istediğimiz gibi sonuçlanmadı maalesef. Bugün bu toplantıyı yapmamızın amacı, yola sizlerle devam edecek miyiz, etmeyecek miyiz?” dedi. 

Salondakilerin yoğun alkışını alan Hasan Karaçelik, “İnanıyorum ki sizlerin bu desteği sürdükçe, sizlere ve Ortaca’ya hizmet etme onurunu her zaman yaşatacaksınız. Eğer onay veriyorsanız, henüz karar vermedik ama bir siyasi partiden devam etme zorunluluğumuz var” dedi. 

Ortaca’da daha yapacak işlerinin olduğunu belirten Hasan Karaçelik, “Başında belirttiğim gibi gerçekten bunu siyaseten yapmadık içtenlikle yaptık. Ortacalının derdi bizim derdimiz oldu. Her Ortacalının sorununa çözüm bulmaya çalıştık, elimizden geldiği kadar. Ama bu süreç böyle yaşanmak durumunda kaldı. Bunun için ben kimseye kırgın küskün değilim. Siyasi partiler tabii ki kararlarını kendileri alırlar, devam ederler. Ama keşke bu süreç böyle devam etmeseydi, biz partimizde devam edebilseydik. Ama dediğim gibi ben hiçbir zaman için partili bir belediye başkanı olmadım olmayacağım da, onun için herhangi bir partiden aday olma konusunda sizlerin de onayını aldığım için minnettarım” dedi.

Konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Aday olacağı partinin sorulduğu soruya Karaçelik, “Henüz karar vermedik, parti yöneticileri ile görüşüyoruz” dedi. CHP’den istifa edip etmediği yönündeki soruya ise, “Şu an da etmedik, halkımızın onayına sunmak istedi. Halkımız büyük çoğunlukla bize destek verdiğine göre istifa süreci de başlayacak” dedi. 

Toplantı sonrası salondakiler Hasan Karaçelik ve Belediye Meclis Üyeleri’ni tebrik etmek için uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

Bu arada Hasan Karaçelik’in Demokrat Parti’den seçimlere gireceği iddia ediliyor. Karaçelik’in konu ile ilgili en geç Pazartesi günü bir açıklama yapması bekleniyor. Hasan Karaçelik’e destek olan birçok CHP’linin de önümüzdeki günlerde partilerinden istifa edebileceği konuşuluyor.


 

Editör: TE Bilişim