CHP’den ayrılan bazı isimlerle yoluna devam eden Muharrem İnce’nin partisinde son günlerde işler istendiği gibi gitmemeye başladı.

İnce’nin partisinde geçtiğimiz haftalarda ilk fire Mehmet Ali Çelebi’nin partideki görevlerinden istifa etmesi ile verilmişti. Çelebi’nin ardından “Partide neler oluyor?” sorusu gündem gelmişken, dün akşam saatlerinde yaşanan bir gelişme daha gözleri Memleket Partisi’ne çevirdi. Partinin Genel Disiplin Kurulu üyeleri olan Tolgahan Erdoğan ve Mustafa Kemal Çiçek, kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.

Tolgahan Erdoğan, yaşanan süreci Gerçek Gündem’e değerlendirdi.

PARTİ İÇİNDE 1-2 AYDIR SORUNLAR VAR

Erdoğan, “Yaklaşık 1-2 aydır parti içinde sorunlar var. Mehmet Ali Çelebi’nin istifası da bu sorunlardan kaynaklıydı. Biliyorsunuz kendisi hem Genel Başkan Yardımcılığı’ndan hem de Parti Meclisi Üyeliği’nden istifa etmişti. Biz de kendisi ile aynı dönemde belli bir tavır değişikliğine gitmiştik. Çünkü partide bir rota değişikliği vardı. Biz bu rota değişikliğini özellikle partideki Kemalistleri bir tasfiye operasyonu olarak değerlendirdik. Birçok noktada da partideki sorunları dile getirdik. 8 aydır Genel Disiplin Kurulu’na hiçbir dosya gelmedi ve hepsi sümenaltı edildi. Zaten Mustafa Kemal Çiçek’in de Disiplin Kurulu’ndan istifa etmesinin nedeni buydu” açıklamasını yaptı.

MUHARREM BEY BİZE YASAK GETİRMEK İSTEDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin yaşanan durumların dile getirilmesinden dolayı parti kurmaylarına yasak getirmek istediğini söyleyen Erdoğan; “Biz bunları hem Twitter sohbet odalarında hem de bazı yerlerde konuşmaya başlayınca Muharrem Bey bize bunlarla ilgili yasak getirmeye çalıştı. Hem sohbet odalarına katılmamızı hem de Tweet atmamızı yasakladı. Kendisinin Mustafa Kemal Çiçek’e de ‘Muhalefeti çok eleştiriyorsun, eleştirme’ şeklinde bir serzenişi vardı. Biz hem iktidarı hem muhalefeti eleştirmek için bu yola çıktık ve çizgimizden çıkmak istemedik. Ama burada iş bir günah keçisi aramaya dönüştü. Disiplin Kurulu’na herhangi bir dosyanın gelmemesinden biz çok rahatsızdık. Buna binaen de hep dedik ki; ‘Biz burada itaat değil itiraz edecektik, her şeyi konuşacaktık’ ama parti içinde demokrasi değil otokrasi hakim olmaya başladı. Biz bunları söylediğimiz için ayrık otu ilan edildik. Ve sonuç olarak böyle bir sürece girişildi. Bunu da zaten sosyal medyadan kendileri duyurdu. Biz de buna ‘tamam’ dedik, bundan sonraki süreci hep birlikte izleyelim. Ama parti içindeki yanlışları dile getirmeye devam edeceğiz. Burada yeni bir parti varsa, insanlar bu partiye inanıyorsa her şeyi bilmek de hakları. Ama bu durum esasen; 10 Aralıkçıların Memleket Partisi’nde de yer bulduğu ve Kemalistlerin tasfiye operasyonu olarak yorumlandı. Bir de Ekrem İmamoğlu ile görüşülmesi haberleri parti içinde rahatsızlık yaratmıştı. Bugün gelinen nokta bu konudaki rahatsızlıkların gün yüzüne çıkması, itiraz edenlerin bir ayıklanma süreciydi. Bugün Çanakkale İl Başkanı istifa etti, basına yansımayan istifalar da var ve devamı da gelecek gibi görünüyor” açıklamalarını yaptı.

Yaşanan süreci değerlendiren Erdoğan, "Parti içinde demokrasi değil otokrasi hakim olmaya başladı" dedi.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI’NDAN DUYDU

Erdoğan, disipline verildiği haberini CHP Genel Başkan Yardımcısı’ndan duyduğunu söyleyerek “Ben bunu ilk duyduğumda çok şaşırdım. Bir CHP Genel Başkan Yardımcısı beni aradı ve ‘disipline verilmişsin’ dedi. Ben de ‘Siz nereden biliyorsunuz?’ diye sordum ve şaşırdım. Tabii ki CHP’de 15 sene siyaset yaptığım için halen orada görüştüğüm dostlarım, çok sevdiğim insanlar var. Ben CHP’den kötü ayrılmadım, iyi ayrıldığımız için de iyi anılıyoruz. Buna rağmen bunu bir Genel Başkan Yardımcısı’ndan duymak açıkçası beni şoke etti. Beni arayıp ‘MYK olağanüstü toplanmış, disipline verilmişsin ve kararı oybirliği ile almışlar’ dedi. Ben de ‘Yok öyle bir şey MYK dün toplandı’ dedim ve 5 dakika sonra Twitter’da görünce haklı olduğunu gördüm” açıklamalarını yaptı.

MUHARREM BEY DE CHP İÇİNDE HERKESLE GÖRÜŞÜYOR

MYK’dan bilgileri kimin sızdırdığını bilmediğini söyleyen Erdoğan “Açıkçası Muharrem Bey de halen CHP içinde herkesle görüşüyor. Oradan da bilgiler buraya geliyor, buradan da bilgiler oraya gidiyor. Herkes dostane bir şekilde ya da farklı bir şekilde birbiriyle görüşüyor. Çünkü çok iç içe geçmişlik var. İki partinin birbirinden kopmuş olması, oradakilerin buradaki yanlışları biliyor olması gibi durumlar nedeniyle aslında hep gözaltında idik ama ben bu kadar üst düzeyde olduğunu bilmiyordum. MYK’da 15 kişi var, birisinden çıktı ama hangisinden çıktı bilmiyorum.” değerlendirmesini yaptı.

CHP’de gördüğü yanlışlar üzerine Memleket Partisi’ne geldiğini söyleyen Erdoğan “Ben CHP'de gördüğüm ve eleştirdiğim konular üzerine Sayın İnce'nin 'itaat değil itiraz ediyorum' söylemine güvenerek buraya geldim. Lakin geldiğim noktada demokrasinin değil otokrosinin hakim olduğu, itirazın değil itaatin olduğu bir ortamda kendimi buldum. Ben eleştirdiğim yanlışları düzeltmek için mücadele edeceksem bunu 100 yıllık Atamın partisinde yapmayı tercih ederdim.” sözleriyle parti içindeki sorunları dile getirdi.

Editör: TE Bilişim