İYİ Parti Genel Merkezi önünde toplanan LGBTİ+’lar, basın açıklaması yaptıktan sonra Meral Akşener’e teşekkür ettiklerini belirtti.

Yapılan açıklamada ”İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener olmak üzere ülkemizdeki LGBTİ topluluğuna sahip çıkanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.” denildi.

AKŞENER'LE GÖRÜŞME

Akşener’le bir görüşme yaptıklarını ifade eden grup sözcüsü Beray Göksu Eroğlu, “Bizlerin kararlığına cesaretle güç veren İYİ Parti ailesine, başta İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener olmak üzere, ülkemizdeki LGBTİ topluluğuna sahip çıkan tüm demokrasi güçlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

‘TEŞEKKÜR EDERİZ MERAL ANNE’

Basın açıklamasına katılanlar, gökkuşağı renklerini taşıyan şemsiyeler açarak, ‘LGBTİhakları insan haklarıdır’ ve ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ yazılı dövizler taşıdı. Öte yandan, göstericilerin ellerinde tuttuğu ‘Teşekkür ederiz Meral Anne’ yazılı pankart ise dikkat çekti.

İYİ PARTİLİ VEKİLLER SESSİZ

Kendisini Ülkücü milliyetçi diye tanıtıp, muhtemelen 4 Nisan’da Başbuğ Alparslan Türkeş’in vefat yıldönümü için mesaj yayınlayacak olan milletvekilleri ve yöneticileri ne Pompişlere nede “Meral Anne” pankartına tepki göstermedi.

Özellikle Selahattin Demirtaş ile Akşener’in kahvaltısına tepki gösteren Ağıralioğlu’nun, LGBT’liler tarafından Akşener’e yapılan teşekküre sessiz kalması ise dikkat çekti.

SORUYORUZ

Koray Aydın, Yavuz Ağıralioğlu, Müsavat Dervişoğlu, Yasin Öztürk, Ayhan Erel, İbrahim Halil Oral, Naci Cinisli, Lütfü Türkkan, Erhan Usta, ve daha bir çok isim O insanlar parti binanıza girdikten Akşener’le görüştükten sonra ne hissettiniz? Açıklama yapacak mısınız? Rahatsız oldunuz mu?

İYİ LGBTİ

Öte yandan twitter'da İYİ LGBTİ isimli bir hesabın açılması ve kapak resmi olarak Akşener'in görselinin kullanılması gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim