İdlib'de 34 askerimizin şehit olmasının akabinde Erdoğan ile Putin arasındaki kritik görüşme başladı. Putin'in ilk ifadesinde Türk askerlerinin saldırı olduğu gece o bölgede bulunmadıklarını söyledi.

İdlib'de rejim askerleri saldırısı sonrasında şehit olan 36 askerimizin akabinde Putin ile Erdoğan arasındaki kritik zirve devam etmekte. Putin ilk açıklamasında o saldırısı gecesinde Türk askerinin bölgede yer aldıklarını bilmediklerini ifade etti.

Türk Askerinden Haberimiz Yoktu

Perşembe gününde yaşanan acı olayda 34 askerimiz şehit olmuş ve tüm Türkiye, derin bir yasa boğulmuştu. Bu gelişmenin hemen akabinde ise Esed'i destekleyen Rusya arasında ise gerilim biraz daha artmıştı.

Yaşanan acı olay sonrasında Rusya ile Türkiye arasındaki ilk görüşme de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin, Moskova'da bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Putin sözlerine Türk askerinin o gece orada olduklarını bilmediklerini söyleyerek başlarken şehit ailelerine taziyelerini iletti. Erdoğan ise alınacak olan kararın hemen ardından bölgenin iyice rahatlayacağından bahsederek Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin vatan yaptığından söz etti.

Editör: TE Bilişim