Karamollaoğlu, milyonlarca çalışanı doğrudan ve Türkiye’nin neredeyse tüm çalışanlarını ilgilendiren asgari ücretle ilgili olarak, “Asgari ücretin açlık sınırının altında olması bir garabettir. Böyle bir şey kabul edilemez. Asgari ücretli, aynı zamanda vergi yükü altında da eziliyor. Bu nedenle asgari ücrete vergi muafiyeti uygulanmalı” dedi.

Önümüzdeki Cuma günü ilk toplantısı yapılacak olan 2021 yılı asgari ücret tespit süreci ile ilgili görüşlerini paylaşan Karamollaoğlu, asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının bir garabet olduğunu ve böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini kaydetti.

HEDEF YOKSULLUK SINIRI OLMALI

Sadece asgari ücretin açlık sınırı altında kalmasının değil, vergi yükünün de vatandaşı ezdiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, bu nedenle asgari ücrete vergi muafiyeti uygulanması gerektiğini söyledi. İşçinin geçimini rahatça sağlayacak bir anlayış ile asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Asgari ücrette hedef yoksulluk sınırı olmalıdır. Evet, bu bir kerede gerçekleşmez ama atılacak adımlar bu hedefe göre atılmalıdır. Böyle bir anlayışın dışında asgari ücretin belirlenmesi çalışana zulümdür” dedi.

Partisinin Genel Merkez binasında haftalık olağan basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

“ENGELLİ İSTİHDAMI ARTIRILMALIDIR”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle ülkemizdeki engellilerin yaşadıkları sorunlardan da bahseden Karamollaoğlu, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en büyük göstergelerinden biri, engelli vatandaşlarına gösterdiği olanaklardır. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir hayat sunabilmek hükümetlerin en önemli görevlerinden biridir” dedi.

Partisinin konu ile ilgili hazırladığı rapora atıfta bulunan Karamollaoğlu, engellilerin yaşadığı sorunların başında istihdam sorununun geldiğini gördüklerini kaydetti. Bu anlamda özel sektörün teşvik edilmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, kamudaki kotanın da artırılması gerektiğini belirtti.

ENGELLİLERE ENGELSİZ BİR HAYAT SUNMALIYIZ

Basın toplantısına 3 Aralık Dünya Engeliler Günü vesilesiyle ülkemizdeki engellilerin yaşadıkları sorunlardan bahseden Karamollaoğlu, “Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en büyük göstergelerinden biri engelli vatandaşlarına gösterdiği olanaklardır. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir hayat sürdürebilmek hükümetlerin en önemli görevlerinden biridir” dedi.

ENGELLİ İSTİHDAMI ARTIRILMALIDIR

Partilerinin konu ile ilgili hazırladığı rapora atıfta bulunan Karamollaoğlu, engellilerin yaşadığı sorunların başında istihdam sorununun geldiğini gördüklerini kaydetti. Bu anlamda özel sektörün teşvik edilmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, kamudaki kotanın da arttırılması gerektiğini belirtti.

RAKAMLARI SAKLAMAK KİMSEYE FAYDA GETİRMEZ

Kovid-19 pandemisine karşı alınan tedbirler ile ilgili konuşarak sözlerine devam eden Karamollaoğlu, “Bugüne kadar rakamlar gizlendiği için şimdi büyük bir artış yaşanıyor gibi görülüyor. Bu salgın sadece biz de değil tüm dünyada yaşanıyor. Ancak rakamlarda şeffaf olmamak kimseye fayda getirmez” dedi. Alınan tedbirlerin doğru olduğunu ancak ekonomik sıkıntılarında dikkate alınmasını kaydeden Karamollaoğlu, “Birçok işkolu batma noktasına geldi. Bunların kayıpların nasıl karşılanacak. İktidarın bu konuda ki ne yapacağını bilmez halden kurtulması gerek. Düşünmeye ihtiyaçları var. Düşünmeden alınan kararlar faydadan çok zarar getirir” şeklinde konuştu.

SUİKASTLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ

Basın toplantısının sonunda İran’da bilim adamları ve siyasetçilere yönelik yapılan suikastlara değinen Karamollaoğlu, “Suikastları şiddetle kınıyoruz. Bu suikastlar bir devlete yapılan büyük bir ihanettir. Bunun altında kim yatıyor bilmiyoruz. İddialar var ve bu iddialar çok vahim. Bu sebeple bir anca önce gerçeklerin ortaya çıkabilmesi için uluslar arası sahada da mutabakat olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

HEDEF YOKSULLUK SINIRI OLMALI

İşçinin geçimini rahatça sağlayacak bir anlayış ile asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, “Asgari ücrette hedef yoksulluk sınırı olmalıdır. Evet, bu bir kerede gerçekleşmez ama atılacak adımlar bu hedefe göre atılmalıdır. Böyle bir anlayışın dışında asgari ücretin belirlenmesi çalışana zulümdür” dedi.

İKTİDAR, DEVLET POLİTİKASI KILIFININ ARKASINA GİZLENİYOR

İktidar kanadının Kanal İstanbul gibi projeleri için “devlet politikasıdır” sözlerine değerlendiren Karamollaoğlu, “Türkiye için devlet politikası milli güvenlik politikası dendiği zaman ülkenin sınırlarının korunması ilk sırada gelir. İktidar argümanları zayıflayınca politikalarının tartışılmasını istemiyor çünkü yanlışları ortaya çıkıyor. Bu nedenle bunların konuşulmasının tartışılmasının önüne kesmek için kendi yaptıklarına devlet politikası diyor” diye konuştu.

GARİBANLARI DA TEMSİL ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bindiği milyonluk lüks otomobil ile ilgili kullandığı “devleti temsilen biniyorum” açıklaması ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, “Sen milleti temsil ediyorsun ve senin temsil ettiğin millet içinde garibanlar da var. O garibanları da temsil et. Milletin yediği kadar yemeden, milletin giydiği kadar giymeden insanımızın derdini anlayamazsınız da çözemezsiniz de” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALI

Önümüzdeki Cuma günü ilk toplantısı yapılacak olan 2021 yılı asgari ücret tespit süreci ile ilgili de görüşlerini paylaşan Karamollaoğlu, asgari ücretin açlık sınırının altında olmasının bir garabet olduğunu ve böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu kaydetti. Asgari ücretin sadece açlık sınırı altında kalmasının değil, vergi yükü altında da ezildiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, bu nedenle asgari ücrete vergi muafiyeti uygulanması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim