Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, basın toplantısında konuştu. Kaya, "Koronavirüs sonrası kimlikler üzerinden siyaset yapmaya devam edenlerin işleri çok zor olacak" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, düzenlediği basın toplantısında konuştu. Kaya, normalleşme süreci başta olmak üzere, ekonomik kriz, hükümet sistemi, dış politika ve ABD'deki olayları değerlendirdi. 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla başlayan normalleşme süreci ilişkin konuşan Kaya, riskin henüz geçmediğini tedbiri elden bırakmamanın şart olduğunu söyledi. Kaya, “Siz her şey yolunda deseniz de insanlar zorda. Açtığınız kredi musluklarını karşılıksız veriliyor gibi takdim etmeyi bırakın. Koronavirüs sonrası kimlikler üzerinden siyaset yapmaya devam edenlerin işleri çok zor olacak. Gelin bu yanlışınızdan dönün.” ifadesini kullandı. 

İKTİDARIN KOCA'NIN UYGULAMALARINDAN ALACAĞI DERSLER VAR

Haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Kaya, “İktidarın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uygulamalarından alacağı bazı dersler var. Basın toplantılarında akreditasyon uygulamadan her kuruluşu davet etmesinin, herkesin sorusunu rahatlıkla sorabilmesinin salgınla mücadele sürecine nasıl katkı sağladığını herkes gördü. Sağlık alanında bu olumlu havanın tam aksine ekonomi ve sosyal hayat ile ilgili yürütülen sürecin de bir o kadar sorunlu olduğunu ifade etmek durumundayız.” dedi.

OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR AKILLARINI BAŞLARINA GETİRMEDİ

Koronavirüs sonrası bütün dünyanda hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının konuşulduğunu ifade eden Kaya, Türkiye’nin eski gündemlerine döndüğünü söyledi. Kaya, “Salgın öncesi zaten yorgun olan toplumun sırtına, bir de bu yorgunluğun üstüne salgınla beraber yaşadığı ekonomik ve sosyal travmalar eklendi. Son günlerdeki tartışmalara bakılırsa, iki aydan beri yaşanan olağanüstü koşulların ve bütün bu süreçlerin akılları başlara getirmeye yetmediğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ISRARLA NEFRET YAYMAYA ÇALIŞIYORLAR

Toplumun yorgunlaştığını söyleyen Kaya, virüs öncesinde ekonomik zorluklarla boğuşan vatandaşın virüsle beraber artan ekonomik zorluklar sonucunda sosyal travmaların arttığını vurguladı. Kaya, “Bütün bu gerçeklikler ortadayken hâlâ ısrarla toplumu kamplaştıran, siyaset diliyle nefret yaymaya çalışan anlayışın kesinlikle bu topluma bir faydası olmayacağını iktidarın bilmesi gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

SİZ HER ŞEY YOLUNDA DESENİZ DE İNSANLAR ZORDA 

İktidara seslenen Saadet Partisi Kaya, “Gelin yeni bir sayfa açın. Salgından dersler çıkardığınızı bu topluma gösterin. Algıları yönetmeyi bırakın. Algı yönetmek için gösterdiğiniz çabaları, ülke yönetimine harcasaydınız belki de bugün ülke olarak daha iyi noktalarda olabilirdik. Milletin sorunlarına odaklanın. Siz her şey yolunda deseniz de insanlar zorda. Ay sonu biriken faturalarını düşünen, 3-5 kuruş daha ucuza ürün bulmak için marketler ve pazarlar arasında mekik dokuyan insanların varlığını dikkate alın. Açtığınız kredi musluklarını karşılıksız veriliyor gibi takdim etmeyi bırakın. Zaten yüksek olan işsizlik oranları, salgınla birlikte daha da arttı. Bu ortamda insanların güven ortamına ihtiyacı var. İnsanlarımıza, gençlere güven verin. İnsanları kamplaştırmaktan vazgeçin. Siyaset tarzınızı değiştirin. Ayrıştırmanın, ötekileştirmenin bu toplumun barış ve huzurunu tehdit ettiğinin farkına varın. Şunu artık net olarak bilin ki koronavirüs sonrası kimlikler üzerinden siyaset yapmaya devam edenlerin işleri çok zor olacak. Gelin bu yanlışınızdan dönün.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim