Demokrat Partili vekil Cemal Enginyurt, "Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz" dedi.

Enginyurt, şöyle seslendi:

"Yüce Türk Milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, laik, demokrat bir cumhuriyettir. Bu cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları büyük bedeller ödeyerek kurmuş ve yeni nesil onu ilelebet yaşatacaktır.

Montrö Sözleşmesi başta olmak üzere cumhuriyetin değerleriyle oynanmasına asla müsaade edemeyiz. Edemeyiz diyenlere karşı da sindirme hareketini kabul edemeyiz. Biz, Türkiye

Cumhuriyeti devletini kuran iradenin mensupları olarak bu cumhuriyete ilelebet sahip çıkacağız.

Mollalar, tarikatlar, şeyhler ülkesi değildir burası. Hiç kimse bu ülkeyi payitahtın bir başkenti olarak görüp bu ülkede yeni bir sistem, yeni bir cumhuriyet kurmaya kalkamaz. Tek bir cumhuriyet vardır, o da Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ne mutlu Türküm diyene"

Enginyurt, bir diğer paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Kamu çalışanlarının maaşları, emekli maaşları ve asgari ücret çöküşte. Ağustos ayı beklenmeden, enflasyon oranında zam yapılmalı. İnsanca yaşamak için, yüzde 15 zam şart olmuştur. Darbe algısını bırakın, çalışanların derdine derman olun.”

“ATATÜRK’ÜN NEYİ VAR, NEYİ YOK KALDIRIRKEN…”

“'Hilafet geri gelsin' derken, bu darbe olmuyor değil mi? Atatürk’ün neyi var, neyi yok kaldırırken bu darbe olmuyor değil mi? T.C. yazılarını silerken bu darbe olmuyor değil mi? Türk isminden rahatsız olurken, bu darbe olmuyor değil mi? 103 kişi bildiri yazınca, darbe oluyor öyle mi?”

Editör: TE Bilişim