Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun yaptığı açıklama ile Seymen'e istifa çağrısında bulunmuştu.

Seymen'in istifasında başkanlık divanından bir ismin böyle bir çağrıda bulunmasının etkili olduğu belirtilirken, bugün ise İYİ Parti Balıkesir milletvekili İsmail Ok, Twitter'dan yaptığı açıklamada Seymen için "Bizleri temsil makamında olması" kabul edilemez" demişti.  

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen'in çözüm süreci sırasında, Cumhuriyet'in Çerkezlere asimilasyon uyguladığını söylediği ortaya çıkmış ve bu sözleri İYİ Parti tabanından büyük tepki toplamıştı. 

BOŞALAN KOTUĞA ÜLKÜCÜ ATANMAYACAK

Habererk İmtiyaz sahibi İsmail Türk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hasan Seymen'den boşalan koltuğa bir Ülkücünün oturmayacağını iddia etti.
Türk açıklamasında "Meral Akşener iyice sınıfta kaldı. Ülkücülerin sırtına binip onları kullandıktan sonra, şimdi hep dışarıdan adam arıyor. Bölücülük yapan Hasan Seymen'e ne kadar dirense de, orada tutamayan Akşener, şimdi onun yerine dışarıdan bir adam alacak.  İyi Partide adam yok ya, Isparta belediye başkan adayı eski baro başkanı Gökmen Gökmenoğlu "Genel başkan beni çağırdı görüştüm diyormuş"  ancak görüşmenin içeriğini soranlara söylemiyormuş ." ifadelerini kullandı.

Gökmen Gökmenoğlu

GÖKMEN GÖKMENOĞLU GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Gökmen Gökmenoğlu ise soyal meday hesabından "Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER' in nazik davetinden dolayı şükranlarımı sunarım. Ispartalı değerli Hemşehrilerimize selam ve saygılarını iletmek benim için onurdur. Sağolun Genel Başkanım.." dedi.

HAYATINDA HİÇ SİYASET YAPMAMIŞ İSİM GÖKMEN GÖKMENOĞLU

48 yaşındaki Gökmen Gökmenoğlu  hayatının iç bir kısmında siyaset yapmamış bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Sadece 10 ve 11. dönem Demokrat Parti Milletvekili Reyhan Gökmenoğlu  büyük amcası.
Gökmen Gökmenoğlu  İYİ Parti Isparta belediye başkan adayı olarak karşımıza çıkıyor.

GÖKMEN HAKKI GÖKMENOĞLU KİMDİR?

9 Ocak 1972 yılında Beyşehir yeşildağ da doğan Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, kendisi gibi hukukçu babası Erhan Gökmenoğlu ve ev hanımı Sevim Gökmenoğlu’nun ilk çocukları olarak dünyaya geldi.10 ve 11. Dönem Demokrat Parti Milletvekili Reyhan Gökmenoğlu da büyük amcasıdır. Bestekar Gündoğdu Duran da dayısıdır.  Aslen Beyşehir Yeşildağ Kasabasına kayıtlı olan Gökmen Gökmenoğlu, babasının askeri hâkim olarak görev yaptığı Manisa’nın Gördes ilçesinde ilkokula başlamış ve yine babasının noterlik mesleğine geçmesi nedeniyle atandığı Trabzon’un Araklı ilçesi Merkez ilkokulunda ilkokul tahsilini tamamlamıştır. Ortaokul eğitimini de Araklı’da tamamlayıp liseye Araklı' da başlayan Gökmen Gökmenoğlu lise son sınıfta babasının Muş’a tayini nedeniyle lise öğrenimini ise Muş Lisesinde tamamlamıştır. Dedesi eski Adana Hâkimi Sadi Gökmenoğlu ve babası Erhan Gökmenoğlu gibi hukuk okumayı tercih etmiş, istanbulÜniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak, Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan kız kardeşi Gökçe Gökmenoğlu ile birlikte ailenin 3. kuşak hukukçuları olmuşlardır. İstanbul Hukuk Fakültesinden 1994 yılında mezun olmuştur.
Mezuniyetinden sonra babasının 1991 yılında 2. Noter olarak atandığı Isparta’ya, ailesinin yanına dönüş yapmıştır. Isparta Barosunda 1 yıllık staj eğitimini tamamlayan Gökmen Gökmenoğlu, askerlik görevini, asteğmen olarak mezun olduğu Eğirdir Dağ Komando Okulundan sonra Van Jandarma Komando Taburunda yerine getirmiştir.

Askerliğini tamamlayan Gökmen Gökmenoğlu 1996 yılında Isparta’ya dönüş yapmış ve Isparta Barosuna bağlı olarak görev yapmaya başlamıştır. Isparta Barosunun yönetim, denetim ve diğer organlarında başarılı görevler yaptıktan sonra 2010 yılında girdiği baro başkanlığı seçimini kazanan Gökmen Gökmenoğlu 5 dönem üst üste başkan seçilerek sürdürdüğü görevinden 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Isparta belediye başkan adayı olmak için istifa etmiştir. Gökmenoğlu 8 yıl süreyle sürdürdüğü baro başkanlığı sürecinde birçok önemli projeye imza atmış Isparta Barosuna 6 katlı hizmet binasını ve hizmet araçları kazandırmış, baro personelinin sendikal haklarına kavuşmasını sağlamıştır.

Baro başkanlığı döneminde kadına karşı şiddetin önlenmesi, uyuşturucu ile mücadele ve çocuk istismarının önlenmesi konularında büyük mücadele veren Gökmenoğlu baro bünyesinde bu konularla ilgili halka açık seminerler vermiş kamuoyunda büyük infial yaratan Özgecan Aslan davası gibi önemli davalarda Isparta Baro Başkanı olarak görev alarak adaletin tecelli etmesine katkıda bulunmuştur. Türkiye Barolar Birliğinde de önemli görevler alan Gökmen Gökmenoğlu son olarak Avukatlık Yasa Tasarısının hazırlanmasına büyük katkı sağlamıştır.
1997 yılında tanıştığı yüksek mühendis Sibel Gökmenoğlu ile hayatını birleştiren Gökmen Gökmenoğlu’nun evliliğinden iki kız çocuğu bulunmaktadır. Toprakla uğraşmayı çok seven ve bunun kendini dinlendirdiğini düşünen Gökmen Gökmenoğlu hafta sonlarını Büyükgökçeli köyündeki bahçesinde tarımla uğraşarak geçirmektedir.”

Editör: TE Bilişim