Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, Borsa İstanbul’un yüzde 10’unun Katarlılara satılmasını eleştiren muhalefete seslendi. Yardımcıoğlu, Türkiye’nin dışarıdan gelecek yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek muhalefetin kızacağı hususun satış işleminden ziyade işlemin şeffaflıktan uzak yapılması olduğunu söyledi.

Yardımcıoğlu, Türkiye’nin gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Borsa İstanbul’un Katarlılara satılması ve hükümetin şeffaflıktan uzak ekonomik tutumu üzerine açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul’un yüzde 10 oranlı kısmının Katarlılara satılmasıyla muhalefetten köşe yazarlarına kadar bütün Türkiye’nin ayağa kalktığını ifade eden Yardımcıoğlu, satış işleminden ziyade yöntemin konuşulması gerektiğinin altını çizdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, “Türkiye’nin dışarıdan gelecek yatırımcıya her zamankinden çok ihtiyacı var. Borsa İstanbul’un yüzde 10’u Katarlılara satılabilir. Ama bu satışın hangi şartlarla hangi sözleşmeye dayanarak ve kaç paraya yapıldığını Türk milleti kesinlikle bilmedir. Bu, en doğal hakkıdır” dedi.

Editör: TE Bilişim