Resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Uluslararası ilişkilerde yaptığı hatalarla işleri eline yüzüne bulaştıran ve ülkemizi her türlü baskıya ve şantaja maruz bırakan koalisyon hükümeti buna rağmen muhalefetin kendisini desteklemesini istiyordu.Şimdi soruyoruz,Çin büyükelçisini ne zaman istenmeyen kişi ilan edeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Selçuk Özdağ şöyle devam etti “Bu ülke bu muameleyi hak edecek ne yaptı. Şu üsluba ve küstahlığa bakar mısınız! Çin hükümetinin bu pervasıızlığına mı kızalım yoksa ülkemizi bu şirretliğe mahkum eden “milli yerli bağımsız” koalisyon iktidarının tüm bu olan bitene karşı takındığı sessizliğe mi ???”

Özdağ “Olmayan bir darbenin bulutundan nem kapan bu iktidar, ülkenin içişlerine karışma cüreti gösteren, siyasetçilerini tehdit eden ve esasen bu şekliyle bağımsızlığımıza gerçek darbeyi yapan Çin yönetimine ve elçisine ne diyeceğini merak ediyorum.”görüşlerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i etiketleyerek tehdit etmişti.

Paylaşımda “Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır." denilmişti.

Editör: TE Bilişim