Tarafsız Haber Ajansından Mehtap Gökdemir'in haberine göre “Sayın Erdoğan Amerika’ya gitmemelidir. Yazdıkları mektup dış politikamızda şu ana kadar hiçbir Amerikalı yetkili veya dış yetkili Türkiye Cumhuriyetinin başbakanlarına, cumhurbaşkanlarına böyle bir mektup yazamamıştır.

“GELMİYORUM DEMEK LAZIM”

İkinci olarak da bugün ABD Temsilciler Meclisinde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili tarihçilerin konusunu siyasete malzeme yapan bir Amerika’ya karşı da ‘gelmiyorum’ demek lazım.

Üçüncü olarak da ‘Kendi mal varlıklarıyla ilgili araştırma yapacağız’ diyor. Tüm siyasiler, geçmişte görev yapan başbakanlar, bakanlar, cumhurbaşkanları herkes malvarlığını çıplak olarak milletine açıklasın. Ne mal varlığı varsa herkes açıklasın. Dönsün desin ki Amerika’ya malvarlığımız budur, şeffaftır, elinizden geleni ardınıza koymayın demesi lazımdır.

Eğer Sayın Erdoğan Amerika’ya giderse, Sayın Cumhurbaşkanı Amerika’ya giderse Amerika’da bütün görüşmeler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kayıtlarına, kayıt altına alınmalıdır, bütün görüşmeler 81 milyonla paylaşılmalıdır. Hiçbir görüşme devlet sırrı olarak kalmamalıdır.

Amerika’nın bu iddialarına karşı ülkede tüm siyaset yapan Ermeniler, Ermeni kökenli vatandaşlarımız, yazarlarımız bunlar seslerini yükseltmelidirler başta AK Parti Milletvekili Markar Eseyan olmak üzere.”

Editör: TE Bilişim