Haber Global ekranlarında yayınlanan Saynur Tezel ile Kayıt Altında programı konuklarından Gazeteci İsmail Saymaz, Onur Erim, Prof. Dr Bahadır Erdem ve Avukat Cem Kaya'nın Siyasette "Belediyeler" Polemiği konusundaki değerlendirmeleri üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş telefonla katıldığı programın bir bölümünde şu ifadeleri kullandı “Ellerinden geldiği kadar istedikleri engellemeyi yapsınlar. Önemli gördüğüm öncelik gördüğüm insan sağlığını ilgilendiren acil yatırımları yapacağım. Gerekirse peyzaj, park, bahçe gibi yatırımların hepsini erteleyeceğim. Kaldı ki pandemi döneminde 1,7 milyarlık bir ihaleyi erteledik. Acil işleri ön plana aldık.

Sanki içime doğmuş gibi seçimden önce hep şunu söyledim “eğer bu ekonomik kriz böyle giderse önümdeki projelerin hepsini bir kenara bırakacağım” benim öncelikli görevim aç açık kimseyi bırakmamak, yatağa aç hiç kimse girmesin, okuyamayan çocuk kalmasın, benim önceliğim bu.

Başkasının başka türlü önceliği vardır, gider dinozorlara para yatırır, hayali kapılara, işe yaramayan birçok projeye para yatırır.

Ankaralının parasını pul edebilir. Ama ben bir kurşunu harcarken bile ama e bunun hesabını vermek durumundayım. Hayali hiç bir projem yok. Bir tek projem var aç insan bırakmamak ve Ankara halkını kırsal kalkınma ile zengin etmek.”

SERVET AVCI’DAN MANİDAR PAYLAŞIM

Bu açıklama üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın danışmanı Servet Avcı sosyal medya hesabından “Ankara halkına zehirli borulardan geçen suyu satıp, parasını dinozorlara yedirmek varken hâlâ açık açıkta kalanı düşünmek!.. Yok yok biz düzelmeyiz!..” dedi.

Editör: TE Bilişim