Aksoy Araştırma, ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. “Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz" sorusuna verilen cevapların sonucuna göre AKP ve MHP ilk kez farklı şekilde seçimi kaybediyor.

Aksoy Araştırma tarafından yapılan anketin sonucu belli oldu. Araştırma sonuçlarına göre; enflasyon, mülteci politikası ve işsizlik sorunları derken Ege ve Akdeniz bölgelerindeki orman yangınları ile son olarak Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketlerinin ardından iktidar kanadında ciddi derecede oy kaybı var.

Araştırmaya göre, bu pazar seçim olsa Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 iken Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 şeklinde.

KARARSIZ SEÇMEN YÜZDE 13

Mobil ortam ile gerçekleştirilen araştırmada yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla yapılan 1067 görüşme sonucu “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 13,8’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti.

Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 38,6 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42,0 seviyesinde görüldü. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9,3 oldu.

AKP’nin oy oranı yüzde 30,6 iken Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin oy oranı ise yüzde 8,0 oldu. Temmuz ayının son haftasında en yüksek oy oranına ulaşan ikinci parti yüzde 28,7 ile CHP oldu. Millet ittifakının diğer üyesi İYİ Parti ise yüzde 13,3 oy oranı ile en yüksek oy alan üçüncü parti oldu.

YENİ PARTİLERDE ORAN DÜŞÜK

Araştırmada, DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 2,6, Saadet Partisi’nin oy oranı yüzde 0,8 ve Davutoğlu’nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi’nin oy oranı ise yüzde 1,7 oldu.

Editör: TE Bilişim