Habererk / Haber Merkezi

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Youtube kanalında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tarikatı ve Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e teklifini açıkladı.

Önkibar’ın açıklaması şu şekilde:

“Erenköy cemaatinden ışıkçılardan Ensar’a kadar diğer Nakşi grupları pek çok devlet kurumlarına sızmış durumda. Süleyman Soylu’nun bu tür açıklamalarını onun da bir cemaat müridi olduğundan dolayıdır diyenler var. Süleyman Soylu’nun bunu siyaseten yaptığı kanaatimdeyim.

Gelelim, Saray yani Tayyip Erdoğan’la Meral Akşener arasında kurulan köprüye. TBMM Başkanlığı yapan eski bir siyasetçi bu göreve soyundu ve Tayyip Erdoğan’la Meral Akşener’i yakınlaştırmak istiyor. Diyeceksiniz ki nedir amacı? Tayyip Erdoğan, iktidarını koltuğunu kurtarma adına gerektiğinde başkanlık rejiminden sisteminden ödün verebileceği geri adım atabileceği yorumları değerlendirmeleri var. Bunun için Meral Akşener’le uzlaşabileceği, onu yanlarına saflarına katılması halinde parlamenter sisteme dönülebileceği mesajlarının bu eski Millet Meclis Başkanı tarafından Meral Akşener’e ile iletildiği ifade ediliyor. Meral Akşener’in de durumu değerlendirdiği kaydediliyor. Bu şekilde Tayyip Erdoğan hem kendini yani Cumhurbaşkanlığı makamını kurtaracak hem de geçmişteki icraatlarından dolayı sorgulanmaktan kurtulmuş olacak. Meral Akşener’le kurulmak istenen ilişki ve yakınlaşmanın amacının nedeni Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki 5 yılı kurtarmak olduğu ifade ediliyor.”

Editör: TE Bilişim